Учени: Исус е изцелявал болните с марихуана

Научни изследвания показват, че Исус Христос е могъл активно да  използва марихуана за лечение на болни хора, пише yournewswire.com.  Експерти предполагат, че канабисът вероятно  е  бил ключова съставка  в маслото за „помазване“, използвано от Исус и неговите последователи в ритуалите за изцеление.

Както  се казва в статия на  High Times, «Христос“ – е гръцкият превод на еврейската дума „Месия“. В съвременния английски език терминът се превежда като „помазан“.

Светото масло за  помазване, както е описано  в оригиналната версия на иврит рецептата в Изход (30: 22-23), е съдържало  шест фунта  канех-бозем, вещество,  идентифицирано от уважавани етимолози, лингвисти, антрополози, ботаници и други изследователи като канабис,   и е съдържало още  зехтин, както и много други билки. Древните помазани са били буквално пропити от  тази мощна смес.

Kaнех-бозем = коноп?

Kанех-бозем определено звучи като модерното сега канабис и няма никакво съмнение, че канабисът е бил широко използван в  еврейската култура в онези дни.

Карл П. Рак, професор по класическа митология в Бостънския университет, пише:

„Малко са съмненията за ролята на канабиса в юдейската религия …. Няма как  такова важно растение, което е  източник на текстилни влакна и хранителни масла, и отглеждано толкова лесно,  да остане незабелязано … а премахването му щеше да предизвика ентеогенна  реакция. „

Ритуална и медицинска употреба на канабиса

Ентеоген е  термин, въведен от професор Рак, и се отнася до всяко вещество, използвано за предизвикване на духовни преживявания. Използването на ентеогени,  като например гъбите пейот и псилоцибин, канабис, е било свързано с  формирането на почти всички световни религии, затова не е изненадващо, че канабисът е изиграл  определена  роля в раждането на християнството.

Тази роля е лесно да се разбере, като се отчетат почти чудодейните лечебни свойства на растенията. Сега ние започваме отново да преоткриваме много лечебни свойства на канабиса, растение, което  е известно вече хиляди години, но което бе забравено заради  истерията, създадена от правителствата срещу марихуаната.

За щастие, сега тези настроения се променят, а дебатът за връзката на Христос и канабиса, вероятно, е  пример за пререзглеждането на нашите колективни вярвания, които бяха помрачени от пропагандата.

Какво би направил Исус?

Тези, които са запознати с историята за поставянето на марихуаната извън закона в САЩ са наясно, че това е пряк резултат от натиска на  корпоративните интереси. След това, разбира се, неуспешната  война с наркотиците се оказва в разгара си, а наказанията  на потребители и търговци на марихуана се превърнаха в огромен  бизнес за служителите на закона и частните затвори.

Канабисът и  растението коноп като цяло, ни предлагат евтин, ефективен и възобновяем източник на голям брой полезни продукти – някои от които имат почти чудодейни свойства. Но тъй като в това има твърде малки печалби за Голямата фармацевтика и други големи фирми, напредъкът в посока на узаконяване тече бавно и среща ожесточена съпротива на всеки сантиметър  от пътя си.

Някой може да попита какво Исус би си помислил за това?

От статия в The Guardian: «Цитирайки Новия Завет, г-н Бенет твърди, че Исус е помазвал своите ученици с масло и ги е призовавал да правят същото с други последователи. Това би могло да бъде причина за изцеление на очните и кожни заболявания, както е посочено в Евангелията.

Ако канабисът е бил един от основните компоненти на древното масло за помазване, и получаването на това масло е направило  Исус Христос и неговите последователи християни, значи  преследването на тези, които използват канабис може да се счита за борба с християнството“ – заключава г-н Бенет.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *