Военен флот на САЩ се насочи към Северна Корея – този път реално!

В същото време Русия заявява, че ще защитава Северна Корея, съобщава http://strangesounds.org.

В сряда Белият дом потвърди, че флот на Военноморските сили на САЩ действително се насочва към Северна Корея.

Също така изглежда, че Русия възнамерява да засили своята източна граница. А тайният и войнствен режим на Ким Чен-ун поддържа своята вълнуваща медийна оргия на антиамериканизма и прави изпитанията на ракети всяка седмица.

Кореспондентът на RT America Aл. Ярошенко има подробности:

В същото време в Русия. Русия повече действа, отколкото говори и много рядко разкрива тайните си за това какво възнамерява да прави. Ройтерс съобщава за мащабно движение  на войски и техника на Русия и Китай на границата със Северна Корея. Първата в света система за противовъздушна отбрана „Тор-1“ от самото начало е проектирана за поразяване на прецизни оръжия като AGM-86. Тези най-нови жп състави с отбранителни системи се насочват към границата на Северна Корея, за да защитят комунистическата страна от САЩ.

Около Северна Корея е несъмнено се разрази криза. Дали това може да завърши с Трета световна война?

На снимката: Ядреният самолетоносач на САЩ „Дуайт Айзенхауер“.  ДПА / ТАСС

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.