Кошмарното предсказание на Стивън Хокинг: До „Деня на Страшния съд“ остават само 100 години

През последните сто години от своята история, човечеството направи огромен иновативен скок. Ние се научихме да летим (с помощта на самолети и хеликоптери), да строим гигантски машини, да лекуваме нелечими заболявания, създадохме компютъра, интернет и интелигентни джаджи.

 

Най-вероятно за самия Хокинг те са се оказали много разочароващи, след като ученият изведнъж реши да съкрати оставащия срок за хипотетичното съществуване на Земята с цели 900 години.

Повече информация за това, на базата на какво Хокинг прави такива прогнози, ще бъде представена в новия документален филм на Би Би Си, който излиза 15 юни и се нарича Expedition New Earth («Експедиция към новата Земя“).

 

кажем, че Червената планета е толкова близо до нас.

Въпреки това Мъск обещава да достави хора на Марс до 2025 г. и да  създаде там колония в 2033 г. Това напълно се вписва в обещаното ни от Хокинг фатално време. Честно казано, много ни се иска да вярваме на Мъск, но планът му изглежда прекалено амбициозен. Поне засега.

Може би ще стигнем до Марс и ще  изградим стабилна колония след няколко десетилетия. Но до 2033 г.? Иска ни се да повярваме, но няма да стане.

За щастие, не само Мъск работи в тази посока. Космическата агенция НАСА разработва активно програма за пилотирани полети до Марс.

От Червената планета също така се интересува и Китай. Кой знае, може би заедно ще  можем да ускорим нашия път към новия ни дом?

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *