Мистерии: Пътят, който води към „неизвестното“ (видео)

По това  мистериозно шосе туристите се отправят за да се насладят на прекрасната гледка на планинския масив … но някои от тях никога не се връщат обратно…

Въпреки, че този път в щата Ню Мексико, който води до живописната планинска верига Сан Матео в САЩ, го наричат  път към „нищото“, е по-точно да се каже, че това е пътят към „неизвестното“.

Най-вероятно на този 15-километров път се намира портал към паралелен свят, където „изчезват“ хора заедно с колите си. Защото такива мистериозни места на Земята има много и всички те се държат по един и същи начин …

По това американско мистериозно шосе туристите се отправят за да се насладят на прекрасната гледка на планинския масив … но понякога никога не се връщат. А всъщност няма къде да отидат защото пътят е задънен  и връщането обратно може да стане  само по него.

Местните жители не пътуват по това шосе, а ако е възможно, се опитват да убедят авантюристично настроените пътници да се откажат от такова пътуване, но много хора не вярват в цялата тази дяволска работа, а след това – изчезват единици, като останалата част се връщат, затова тези, които рискуват, смятат, че ще им се размине.

Впрочем,  в началото на това мистериозно шосе има малък ресторант, където туристите хапват преди опасното пътуване. Работещите в него казват, че към тях често се обръщат роднини и приятели на изчезналите пътници.

Само че с какво могат да им помогнат готвача и сервитьорката, освен да ги посъветват да не тръгват по пътя към „неизвестното“, който „поглъща“   хора и те никога не се връщат. В това е неговата уникалност и в същото време особено зловеща слава.

… Веднъж в ресторанта влязло да се храни семейство от Чикаго: Томас и съпругата му Мили Лоудрук, дъщеря им Лиза и синът Джо. Докато съпругът четял вестника с чаша кафе, съпругата му, заедно с децата, решили да се повозят по  опасния път: нея никой не успял да я предупреди.

И въпреки че както посочва по-късно  Томас, Мили обещала да се върне скоро, нито нея, нито децата, нито колата, никой повече не   видял. Полицията закрила случая, както и много други –   сходни.

Както казва патрулният полицай Робърт Кели, по пътя няма разклонения, няма къде да се отиде, така че да се търси изчезнал автомобил  изглежда много просто: той или на е пътя, например, счупил се е, или го няма въобще. Въпреки че районът е спокоен, не предвещава опасност, хората с коли просто се разтварят във въздуха – друго не може да се каже.

Да разгадаят тайната на пътя към „неизвестното“ са се опитвали много: учени, детективи, медиуми, но всички опити да се вдигне завесата над тази мистерия остават напразни, добре  е , че поне сред изследователите няма изчезнали. Най-малкото, официални данни за това няма …

Намерихме и едно кратко видео, което е на руски:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *