Ридли Скот: „В нашата Галактика има 200 разумни извънземни цивилизации, срещата ни с тях ще е печална“ (видео)

Режисьорът Ридли Скот смята, че нашата галактика се обитава от стотици видове разумни същества и че всяка среща с извънземен разум едва ли ще завърши щастливо за човечеството, съобщава онлайн изданието Live Science.

  брой извънземни цивилизации няма никаква научна основа.

Броят на планетите в нашата галактика, както казва Шостак,  е около един трилион: „Броят на тези планети, на които може да се зароди живот,  може да бъде както нула, така и хиляда или дори един милиард, и ние не знаем кога на тях са могли да се  появят „братя по разум“ и колко време са съществували или дали съществуват все още. „

От друга страна, Шостак е  съгласен със Скот, че ако извънземните открият първи  Земята, значи със сигурност тяхното ниво на развитие на технологиите е несравнимо по-високо от нашето. И ако те проявят някакви  агресивни намерения, в такъв  случай  хората ще имат две „опции“ – да се покорят на „новите владетели на Земята“, или да се опитат да се скрият, заключава ученият.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.