Великата измама на земните изследвания на Космоса

Плутон се намира на разстояние 5,7 милиарда километра от Земята. A Луната е само на 384 401 км, което е 14 828 пъти по-близо, отколкото Плутон. А сега на въпроса – защо няма висококачествени снимки от лунната повърхност, а общите снимки на Луната и на Плутон са с еднакво качество?

Това са най-висококачествените снимки, представени от NASA:

 

 

 

 

 

Както можете да видите, че снимката на Плутон е дори по-качествена, отколкото снимката на Луната. Съвременните средства за космически изследвания позволяват да се правят снимки на планети, които са на милиарди километри от Земята, но не са в състояние да направят по-добри снимки на Луната, намиращи се само на няколко стотици хиляди километри от нас? Като образите на далечните планети ни ги показват в цвят, а Луната е обикновено в черно-бяло, и да се намерят цветни снимки на нашия спътник е много трудно.

На нас ни показват снимки от повърхността на Марс, но не могат да ни покажат снимки на лунната повърхност със същото качество.

 

Нашата цивилизация е в състояние да изпрати космически станции за изучаване на планетите, които са на милиарди километри от Земята. Може да изпрати марсоходи и автоматични станции, които могат да снимат с голяма резолюция, но не е в състояние да направи същото на Луната.

Въпросът е Защо?

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

3 Replies to “Великата измама на земните изследвания на Космоса”

  1. Възвратно от америката ама ха

    Щото българите са праисторическа цивилизация и пречат да им се бъркат в работите. Човешкият ген е български, само българите ще спасят СВЕТА и не са избран народ, а Бог е бил българин. В Созопол световно известният историк, „впоследствие и „професор“ от Библиотекарският е намерил болният зъб на Йоан Кръстител, сиреч Созопол е втори Йерусалим. А откакто поля със „светена“ лайняна вода премиера на републиката е неудържим иманяр …. оф историк … Бе … и тиквите и всички на фотосинтеза имат нужда от тор, нали … :)

  2. Иванов

    Нали вече писахте че луната вече е заета и не ни пускат да ходим там,затова.

  3. ЙОДА

    А дали снимките на марс са от марс , изследовател доказа , че някои от “снимките“ ““от марс са всъщност снимки от земята от отдалечени краища .

Comments are closed.