За да бъде човечеството все по-послушно и бездушно…

Ние виждаме днес света такъв, че  ни се  иска да се скрием от  него и да се затворим в  себе си. Колко хора днес се намират в  това отричане и   са принудени да вземат антидепресанти?! Дори и децата започнаха, да не говорим за възрастните.

За запълване на  духовната празнота поради  липсата на отговори на въпросите за смисъла на живота, както и на  планове за развитие на света – се появи  прецедент за узаконяване на наркотиците, които ще заменят тютюна.

1. Една от най-популярните световни марки цигари обяви, че ще се присъедини към тенденцията за легализиране на  марихуаната  и започва  да произвежда цигари с марихуана.

Линк: http://www.organicandhealthy.org/2016/12/newport-introduces-marijuana-cigarettes.html

2. Министърът на здравеопазването на  Израел заяви, че съвсем скоро  израелските лекари ще могат да предписват марихуана без разрешение на Министерството на здравеопазването.

Досега само 36 лекари имаха право да правят това, но след известно време тя ще се продава в аптеките с рецепта.

Целият свят върви към  това.

Какво да правят хората? Дадоха им наркотик – и те вече са  „щастливи от живота.“ На хората трябва да се даде „удовлетворение“, което те постоянно търсят за да не се бунтуват, да не задават въпросите, на които  никой политик в  света няма решение и не иска да отговаря.

Затова вече се „погрижиха“ за нас.

Причината за всичко   е нашият  егоизъм. След като достигне границите на своя ръст, той започва да се самоизяжда. Както децата в семейства, където е разрешено всичко, те беснеят, без да знаят накъде да насочат силите си. Така и човешкият егоизъм надраства  собствения си прогрес. В него вече няма никаква рационалност.

Но човечеството има за какво да съществува! – За да  се разкрие  за следващото ниво на нашето развитие: Вселената, безкрайността, духовния свят,  света на съвършенството и вечността. В противен случай –  минава на наркотици и буден сън: ние сме в нирвана, ние сме добре …

В края на краищата ние виждаме света днес такъв, че  ни се  иска да се скрием от  него и да се затворим в  себе си. Колко хора днес се намират в  това отричане, и   са принудени да вземат антидепресанти?! Дори и децата, да не говорим за възрастните.

Човечеството губи смисъла на съществуването си на този свят – няма  вече плам нито в    работата, нито в Космоса, нито в научните постижения, нито в нови разкрития! Разрушават се семействата и добрите отношения между народите, има войни. Тогава какво ни остава, освен да се потопим в  „химическото нищо“?

Всичко и всеки сега се управлява от  нашия общ егоизъм: и законодатели, и доставчици, и наркомани. Ако ние не внесем в  нашия общ дом положителна, алтруистична сила, ние просто ще измрем.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *