CNN показа „извънземно нашествие“ на Земята (видео)

На канала на CNN във  Facebook  „на живо“ беше показано видео,  в  което се транслира  извънземно нашествие. Естествено тази новина веднага привлече вниманието на милиони  хора.

С каква цел е показано видеото от компанията не коментират. Заслужава да се отбележи, че сред гледалите видеото ,  доста хора са приели тази мистификация за инвазия на извънземни на Земята за истинска,  въпреки че е очевидно, че това е компютърна графика, която  няма никакво отношение към действителността, но възниква въпросът – защо бе публикувано това видео?

Може би по този начин се проверява реакцията на хората на  появата на подобен  вид информация в много посещавани и доста влиятелни  западни медии.

Какво следва, как мислите?

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.