Магнитните бури през октомври 2017 г. – от какво трябва да се опасяваме и как да опазим здравето си?

График на магнитните бури на Земята за октомври 2017 г. и методи за преодоляване на тяхното въздействие

Първият месец на есента ще ни донесе не малко проблеми. През октомври слънцето ще бъде относително спокойно, така че не се очакват сериозни магнитни бури. Въпреки относителното спокойствие обаче, ни чакат няколко изненади.

Разбира се, в съвременния свят магнитната активност на Земята поради слънчевия вятър рядко е изненада. Метеочувствителните хора могат предварително да знаят най-опасните дни във всеки следващ месец.

Възможни магнитни бури

Вероятно слънчевият вятър ще предизвика възбуждане на магнитосферата още на 1 октомври. Това ще бъдат последствията от силното изригване, настъпило в края на септември. Вероятността то да  предизвика буря е около 2%, което е изключително малко.

Заслужава да се отбележи и възможното възбуждане на земната магнитосфера в периода от 23 до 26 октомври. В тези дни може да възникне буря от първо ниво или дълъг период на възбуждане. Анализът на слънчевите петна по Слънцето засега не може да даде  точен отговор, но вероятността от буря ще бъде около 10%.

Магнитна буря от 11 до 14 октомври

Слънчевият вятър, причинен от изригване на Слънцето на 9 октомври, ще достигне Земята около 11 октомври. Негативното въздействие веднага ще се усети доста силно. Почти всички метеочувствителни хора ще усетят този ефект във втория ден на магнитното въздействие. За да повдигнете настроението си  ще ви помогне  правилната почивка – разходки на чист въздух, медитация, релаксация.

Тъй като бурята ще има продължителен характер, с всеки изминал ден ще бъде все по-тежко. Дори здравите хора могат да почувстват този натиск отвън. Уморяемостта ще се увеличи. Може да ви се стори, че абсолютно всичко е срещу вас, но тежестта на проблемите няма да ви сломи, ако се настроите правилно.

Повишавайте енергетиката си с помощта на всички налични методи: в това ще ви помогнат водни процедури, разходки, общуване  с приятни хора, вашето хоби. Здравето ви винаги зависи най-вече от вас, така че не се опитвайте да търсите причини – търсете решения на проблемите.

 

 

Известният японски астрофизик К. Шибата: Утре Слънцето може така да изригне, че да унищожи магнитното поле на Земята и половината човечество

На Слънцето протича напълно неразбираем и непредвидим процес.  И това заплашва човечеството с катастрофа! Седем огромни слънчеви изригвания за седем дни. В периода от 4 до 11 септември НАСА наблюдава…

Continue reading „Известният японски астрофизик К. Шибата: Утре Слънцето може така да изригне, че да унищожи магнитното поле на Земята и половината човечество“

 

 

Руският федерален канал „Рен – ТВ“ обяви, че Земята е плоска (видео)

Каналът „Рен-ТВ“ създаде филм със заглавие „А Земята е плоска!“. На федералния канал „Рен-ТВ“ бе пуснат филм за теорията за плоската Земя. За премиерата на научния филм разказа в социалните…

Continue reading „Руският федерален канал „Рен – ТВ“ обяви, че Земята е плоска (видео)“

 

Земята се приближава до облак от астероиди: Доколко опасно е това? (видео)

Както официално съобщават астрономите от цял ​​свят,  на 12 октомври тази година, към Земята на доста опасно разстояние ще се приближи астероид, с кодовото име 2012 TC4, за който в…

Continue reading „Земята се приближава до облак от астероиди: Доколко опасно е това? (видео)“

 

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.