Силна магнитна буря се очаква днес да обхване Земята

Американската национална океанска и атмосферна администрация прогнозира, че силна геомагнитна буря G3 (Kp = 7) ще започне на 6-7 септември. Причината за възникването и е изхвърлянето на коронарна маса на Слънцето вчера, която ще достигне Земята на 6 септември в края на деня.

Полярни сияния  са възможни на ширини чак до 50-ия паралел.

Експертите предупреждават хората със сърдечно-съдови заболявания, че  атмосферните  колебания могат да предизвикат силно главоболие, влошаване на заболяванията и внезапен скок на кръвното налягане.

Учените също така смятат, че този период на слънчева активност може да доведе до множество кавги и скандали, тъй като ще се повиши нивото на дразнителите сред хората.

В същото време учените и лекарите  съветват да не се вземат под внимание информациите  за силната магнитна буря на Земята в буквалния смисъл на думата. Те напомнят, че по-голямата част от населението на нашата планета  безболезнено и леко понася  колебанията в атмосферата, така че не бива човек да се „програмира“ за  лошо здравословно състояние, което може и да не  бъде засегнато от слънчевата активност.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *