Внимание, Опасност! Силата на започналата на Земята магнитна буря е 10 пъти по-голяма от прогнозите! (видео)

Изригването на коронарна маса от клас  X9.3 достигна Земята. Плазменият облак от Слънцето е достигнал орбитата на нашата планета около 2 часа тази сутрин –  12 часа преди очакваното време. Това означава, че скоростта му надхвърля очакваната 1,5 пъти и ударът по Земята е изключително мощен.

Направлението на  магнитното поле на изригването, на базата на данните от апарата АСЕ, който работи на  1 милион километра от Земята и  пръв е посрещнал слънчевия удар, е неблагоприятен за нашата планета – полето е  насочено противоположно на земното  и в момента „изгаря“ линиите на полето на Земята.

На Земята сега  бушува мощна магнитна буря с ниво 4 по 5-точковата скала. Силата на събитието е около 10 пъти по-голяма от предположената.   Бурята е с  планетарен характер.

Източник: http: //tesis.lebedev.ru

 

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.