Земята се приближава до облак от астероиди: Доколко опасно е това? (видео)

Както официално съобщават астрономите от цял ​​свят,  на 12 октомври тази година, към Земята на доста опасно разстояние ще се приближи астероид, с кодовото име 2012 TC4, за който в интернет има много информация.

Като цяло може да се каже, че в диаметър той е два пъти по-голям от метеорита в Челябинск, което според астрономите не представлява особена опасност за нашата планета. Наистина, ако той удари някой мегаполис, това ще бъде еквивалентно на взрив на водородна бомба. Освен това съществува и такава опасност – астероидът се очаква да премине от нашата планета  на разстояние само 94 800 километра – а по космически стандарти това е на косъм.

Това обаче не е единствения проблем: както твърдят конспиролозите, сред които и професионални астрономи, астероидите не летят сами. Тоест в непосредствена близост до голям метеорит непременно летят десетки по-малки, а разстоянията между тях не са космически, и затова винаги е необходимо да се казва, че към Земята не лети астероид, а астероиден облак. А да се изчисли траекторията на цялата тази армада от космически тела, не винаги е възможно.

Тъжно е да се каже, но официалната астрономическа наука,  въпреки всички съвременни телескопи и технологии, дори някои големи астероиди забелязва едва, когато вече, благодарение на Бога, са се разминали с нас. Ето и последните случаи:

Астероидът 2017 SQ2 (193 000 км) – на 18 септември, астероидите 2017 SM2 (303 000 км) и 2017 SR2 (на 88 500 км) – на 20 септември. Три доста големи обекта ни заобиколиха само тази седмица, като пропълзяха незабележимо и всеки от тях можеше да падне на Земята. А колко още са на път към нас, тоест  онези от тях, които никой не вижда, като не познава  нито траекторията им, нито размерите, да не говорим за възможното сближаване с нашата планета?

Конспиролозите си спомнят по този повод и за третото пророчество на Лусия, която е свидетел на чудото във Фатима. Тя е казвала, че около 13 октомври 2017 г. огромна скала ще падне в морето, което ще предизвика вълна с колосални мащаби, която ще „измете“  цял континент.

Да предположим, че заедно с астероида 2012 г. TC4 летят още негови спътници, а един от тях ще се срине върху нас на 13 октомври, не е трудно, имайки предвид начина, по който можем да следим полетите  на небесните тела.

Така че ние чакаме и се надяваме на Божията милост. Можем за успокоение, разбира се, да си спомним, че метеоритът в Челябинск все пак беше ударен  от някой. И тъй като нямаме такава технология, той би могъл да бъде свален от извънземните.

И ако е така, има надежда, че те (или тяхната система за защита на Земята от космисчески „подаръци“) ще ни спасят и този път, ако, разбира се, сметнат за необходимо …

 

 

Чешки астрономи: Има риск огромен астероид да удари Земята през септември – декември

През 1869 г. астрономите за първи път описват  метеоритния поток Тауриди, който се  наблюдава през септември – декември. Смята се, че той се е образувал от останките на кометата Енке,…

Continue reading „Чешки астрономи: Има риск огромен астероид да удари Земята през септември – декември“

 

Астероид с тегло 150 милиона тона заплашва Марс

Учените са  изчислили опасността от астероида 2015 UM67, който стремително се приближава към Марс. Изследването е проведено с използване на наземни телескопи – роботи. Масата на небесното тяло е повече…

Continue reading „Астероид с тегло 150 милиона тона заплашва Марс“

 

Мистериозен метален астероид е открит на края на Слънчевата система [видео]

Астероидът може да е ядро ​​на мъртва планета   В  самия край на нашата Слънчева система е открит астероид, който много е заинтересувал учените. 16 Психея, както е наречен мистериозният…

Continue reading „Мистериозен метален астероид е открит на края на Слънчевата система [видео]“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *