На 13 октомври на Земята ще започне магнитна буря

Магнитната буря ще започне на Земята в петък, 13 октомври и ще продължи до 14 октомври. Това  съобщава днес  климатичният център „Фобос“.

„През следващите дни на Земята ще достигна  нова порция от  слънчевия вятър, който ще стане причина за поредната магнитна буря, която се очаква на 13-14 октомври, като на 11-12, а  и на   15 октомври,  магнитосферата на Земята също няма да бъде спокойна“ – се казва в съобщението.

Както предупреждават от „Фобос“, магнитната буря може да причини неизправности в  електронните устройства, по-специално, в средствата за комуникации, както и да увеличи риска от техногенни аварии. Освен това  такива явления  причиняват дискомфорт на хората с повишена метеочувствителност.

Магнитните бури на Земята започнаха на 6 септември, когато до Земята достигнаха първите слънчеви плазмени емисии, последвали след  поредицата от мощни слънчеви изригвания.

Поредицата  от изригвания  на Слънцето започнаха на 4 септември. Първо станаха пет малки, после на 6 септември последваха две по-силни. През нощта и през деня на 7 септември станаха още 4,  на 8 септември – две,  на 10 септември последва още едно мощно изригване.

Това се случи в момент, когато учените очакваха, че те ще приключат, тъй като слънчевите петна, генериращи изригвания,  се скриха зад  видимата част на Слънцето.

Магнитните бури през октомври 2017 г. – от какво трябва да се опасяваме и как да опазим здравето си?

График на магнитните бури на Земята за октомври 2017 г. и методи за преодоляване на тяхното въздействие Първият месец на есента ще ни донесе не малко проблеми. През октомври слънцето… Continue reading „Магнитните бури през октомври 2017 г. – от какво трябва да се опасяваме и как да опазим здравето си?“

Европейският съд постанови, че ГМО продуктите са безопасни за човешкото здраве

Забрана за отглеждане на генетично модифицирани продукти (ГМО)  е възможна  само ако има научни доказателства за вредата за човешкото здраве, реши Европейският съд. Страните от ЕС могат да забранят отглеждането… Continue reading „Европейският съд постанови, че ГМО продуктите са безопасни за човешкото здраве“

Едноминутен масаж на пръстите коренно ще промени вашето здраве

Определени точки на тялото ни, отговарят  за конкретни органи.  Съответно, като масажираме тези точки, ние  подобряваме тяхното състояние. Постиженията на китайската медицина са изпреварили анатомичната науката с  няколко века. За… Continue reading „Едноминутен масаж на пръстите коренно ще промени вашето здраве“

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *