НАСА: Oт черна дупка излетя „нещо“ мистериозно, притежаващо колосална енергия

Може би,  феноменалното и фантастично явление, което наскоро  е заснето във Вселената, ще промени радикално идеята на учените за черните дупки. Както съобщава disclose.tv,  позовавайки се на данни на НАСА,  от черна дупка е излетяло нещо мистериозно, което притежава огромна енергия.

Размерите  на такъв обект трябва да са  наистина гигантски за да успее да се откъсне от черна дупка. Защото черните дупки, според учените, са в състояние да удържат дори тела, които се движат със скоростта на светлината.

Телевизионният канал също така отбелязва, че черната дупка, от която е излетяло неидентифицираното тяло, с намира  на пет светлинни години от Земята. Това означава, че събитието (ако наистина се е случило) е станало  доста отдавна и това, което е  видяно е огромен успех.

Уфолозите, разбира се,  смятат, че мистериозният обект може да бъде кораб на разумна  извънземна раса, която е в състояние да използва за себе си черните дупки. И ако тази раса може да пътува през черни дупки, тя трябва да има фантастични технологии.

Ако информацията е вярна, то този факт напълно противоречи на информацията на  съвременната наука. Следва обаче да се отбележи, че няма никакви директни препратки към документи на НАСА от  авторите на сензационната новина, а самата американска космическа агенция запази мълчание около това откритие, способно да преобърне всички представи за структурата на Вселената, разбира се, ако това в действителност се е случило.

Странният обект G2 в центъра на галактиката не позволи на черна дупка да го погълне

Авторите на изследване в Astrophysical Journal Letters, изучавайки взаимодействието на G2 с черна дупка,  поставиха под съмнение теорията, че обектът е газов водороден облак. Тайнственият обект   G2 в центъра на… Continue reading „Странният обект G2 в центъра на галактиката не позволи на черна дупка да го погълне“

 

Ако Земята започне да пада в черна дупка…

Черните дупки винаги са впечатлявали както специалистите в тази област, така и много обикновени хора, които се интересуват от космоса. След откриването на гравитационните вълни интересът към тези небесни тела… Continue reading „Ако Земята започне да пада в черна дупка…“

С 60 000 км в секунда излита вятърът от черна дупка

Противно на общоприетото схващане за тях, черните дупки поглъщат далеч не цялата материя в близост до нея. Част от веществото, влизащо в състава на нейни акреционен диск,  се изхвърля в… Continue reading „С 60 000 км в секунда излита вятърът от черна дупка“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *