Не сте знаели каква е Тайната на „Жената в червено“ от филма „Матрицата“, нали? Вижте зловещата истина:

Когато през 1999 г. филмът  „Матрицата“ тръгна по кината, публиката по онова време  не можеше дори да си представи как той ще стане феноменално явление в обществото. „Червеното и синьо хапче“ сега се използва в  езиците по целия свят, като понятие,  разбираемо за всички.

Днес „Матрицата“ е популярна и актуална не по-малко от преди 20 години, даже   много повече.

През 1953 г. Рон Хъбард и Ко учредяват Църквата на Сциентологията, която по онова време гражданите в раса  възприемат като шега. Сега Сциентологичната църква има 3 200 общности, мисии и групи в 154 държави, а  никой не е броил последователите на Рон Хъбард. Много хора днес споделят някои от неговите идеи, въпреки че не са чували нищо за сциентолозите, още по-малко – за Хъбард.

Но времето тече и в света вече открито се обсъжда култът към ИИ. Култистите се нуждаят от все повече и повече нови импланти, защото само  чиповете на черепа ще избават адептите им от проклятието на плътта.

Скоро дори самите свещеници ще си острижат брадите, и ще зарежат светиите, за да  пеят информационни химни в подкрепа на Кръстоносен поход за информация.

Като цяло, Матрицата в ерата на ИИ и роботиката,  става все по-актуална. А една от най-загадъчните и философски сцени в този филм е епизодът с „червената жена“, с помощта на която Морфеус се опитва да обясни на Нео как  Матрицата работи на глобално ниво.

В този епизод Нео, практикувайки във виртуалната реалност, се разсейва и насочва погледа си към жена в червена рокля, която се откроява от тъмната тълпа.

Когато Нео,  започвайки да следи жената  завърта главата си, той се обръща, но вместо блондинката вижда Агента, който вече е насочил зареденото си оръжие точно в челото му.

В тази сцена присъства не един, а  няколко слоя с дълбока символика, най-повърхностният от които е очевидният паралел между „Матрицата„,  построена от изкуствения интелект, за да източва от хората енергия, както и съвременната  система за глобално общество, в което Принципът на работата му е до голяма степен   същия.

В гръцката митология Moрефеус (Μορφεύς) е пратеник на боговете, които прониквали в сънищата на смъртните и споделяли с тях знания или скрити послания към хората. Макар че Морфеус може да има всякаква форма, посланието и мисията му са винаги  едни и същи. С други думи, той е бил пратеник на истината.

Нео на древногръцки означава млад или нов. Когато Нео току що се появява във филма – той абсолютно не знае какво е Матрицата. Освен това той също спи здраво, търсейки в Интернет  Морфеус. Затова Нео     олицетворява съзнанието на деца, които са слепи, които постоянно се разсейват и които се опитват да си намерят някаква опора в света.

В сцената с жената в червена рокля Морфеус просто обяснява всичко това на Нео. Но тогава се появява жената в червената рокля, която разсейва Нео от урока и го изправя лице в лице с Агента.

Така тази жена се оказва съвкупност от всевъзможни разсейващи фактори, чиято задача е само една: да прекъсне процеса на асимилация на определени истини. Тоест, веднага щом хората започнат да гледат отвъд илюзията на външния свят – първо се появява жената в червено и веднага след нея – агент Смит.

Системата за глобален контрол на хората всъщност е самата Матрица. Хората в нея се намират като в  капсулите в Матрицата, разделени от граници, езици, социален статус, политически възгледи и дори имената на любимите си футболни отбори.

А тази жена в червено – е отвличащият фактор, който е  персонален за всеки един, като се започне от изрода началник на работното място и се завършва с желанието да се налее още алкохол.

Но глобалната жена в червено – това е глобална телевизия. И когато тя започне  активно да ви насочва към нещо – чакайте на сцената да се появят Агентите.

http://www.disclose.tv/news/the_matrix_the_mysterious_woman_in_the_red_dress_decoded/140694

Матрицата на Земята: Хората в скотобойната на извънземните

Може би Матрицата отдавна съществува, само че акумулаторите за захранване на кукловодите не са нашите тела, а нашата чиста енергия, която лесно и незабележимо се източва от нас, не от… Continue reading „Матрицата на Земята: Хората в скотобойната на извънземните“

Нео се „събуди“ от Матрицата в … канализацията. Какъв е смисълът?

Ние живеем в свят, в който вече не е необходимо да се ловува и да се събира, да се перат дрехите в реката, да се отоплява къщата с дърва.. Цивилизацията… Continue reading „Нео се „събуди“ от Матрицата в … канализацията. Какъв е смисълът?“

Шокиращо! Bank of America: Вероятността „Матрицата“ да съществува е от 20 до 50%!

Според финансовата институция, вероятността,  човечеството да живее в симулация, се оценява на 20-50% Bank of America Merrill Lynch (BAML, подразделение на Bank of America) публикува аналитична  бележка до своите клиенти,… Continue reading „Шокиращо! Bank of America: Вероятността „Матрицата“ да съществува е от 20 до 50%!“

Киану Рийвс и Дженифър Сийм: Несъстоялата се трагична любов, която все още свива сърцето на „Нео“ (галерия)

Романът на Киану Рийвс и Дженифър Сийм се развива толкова стремително и щастливо, че няма никакво съмнение:  те наистина ще създадат идеалната двойка на Холивуд и ще бъдат пример за… Continue reading „Киану Рийвс и Дженифър Сийм: Несъстоялата се трагична любов, която все още свива сърцето на „Нео“ (галерия)“

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *