Ошо: Разширяване на съзнанието до границите на Вселената

Ошо препоръчва вълшебна медитация, в която можете да  почувствате как съзнанието ви се разширява до границите на Вселената и дори отвъд нейните предели. Това необикновено мистично преживяване за безкрайност и Единство, което е достъпно за човешкия ум, носи много ползи, тъй като ви позволява да излезете отвъд ограниченията, измислени от неспокойния материален ум и да се потопите в Божественото.

В тази медитация вие просто седите със затворени очи, отпускате се и се освобождавате от всички притеснения и проблеми, и започвате да чувствате как се разширявате, вашето съзнание бавно излиза извън тялото, стаята, дома, обхваща и вмества в себе си вашия квартал, след това град, държава, континент, планета.

Почувствайте как се случва разширяването на съзнанието, когато обхваща все повече и повече пространство. Вие сте самото пространство, в което Земята се върти, Слънцето изгрява, растат дървета, птици пеят, потоци текат. В този момент у вас може да възникне извънредно чувство за свобода и радост, и да останете в това състояние е много полезно във всяко едно отношение.

Продължавайки медитацията, вие се разширявате още и обхващате нашата Слънчева система, галактиката и близките галактики, в края на краищата – цялата Вселена, целият проявен свят. Насладете се на блаженството на това разширяване на съзнанието, в което се появяват и изчезват светове.

В един момент може да почувствате, че границите на Вселената – това са ваши граници, но можете да бъдете безкрайно пространство без никакви граници, и тогава Вселената е само една точка в безкрайността.

Ошо казва, че първите няколко от тези медитации върху разширяването на съзнанието може да изглеждат като лудост, и това е така, защото човек е силно привързан към границите, или с други думи, неговото съзнание силно се идентифицира с тялото.

Тъй като ние чувстваме границата на тялото, умът казва, че това са нашите граници, и това е така – но само толкова дълго, докато считаме, че това е така. В действителност идентификацията с тялото е лъжлива, въпреки че изглежда реална и позната.

В тази медитация Ошо ни кани да изследваме границите и да излезем извън тях, а след това, продължавайки да разширяваме съзнанието си, да достигнем границите на Вселената и, в крайна сметка да излезем извън тях, осъзнавайки безкрайното пространство.

Това упражнение може да се прави всяка вечер преди лягане, като чувствате как във вашето разширено съзнание планетите се въртят и се движат галактиките. Също така е полезно да се медитира сутрин, а и през целия ден толкова често, колкото е възможно – препоръчва Ошо.

И след това с тези прости медитации фалшивата идентификация с тялото постепенно се руши, вие ще можете да чувствате все повече и повече пространство и свобода, умът ви се изчиства и се разширява.

Можете да си пуснете релаксираща музика за медитация или да медитирате в тишина – както предпочитате.

Навлизайки в разширено състояние на съзнанието, му се насладете напълно, а след това се върнете към нормалното си състояние. Започвайки след това рутинните си дела, ще имате усещане за единство, свобода и радост.

Магическата Практика „Огнен щит“ срещу завист, неприятности, беди и магии

Енергийната защита  е много важна в нашия свят. Магии, уроки, действия на завистливи хора, а и други неприятности,  са  основният враг на нашето благосъстояние. Народните средства показват отлична ефикасност в… Continue reading „Магическата Практика „Огнен щит“ срещу завист, неприятности, беди и магии“

Вие можете да постигнете Пълно самоизцеление само за 40 дни!

Това е много мощна практика за самоизцеление. Най-мощната в йога. Тя изисква 11 минути на ден и малко усилия. След първите 2 минути тялото ви ще започне да се лекува… Continue reading „Вие можете да постигнете Пълно самоизцеление само за 40 дни!“

Медитацията като път за самоизцеление

Има доказателства, че медитацията укрепва имунната система също като при ваксинации, а при пациенти с рак, предотвратява  рецидиви, помага при депресия,  облекчава симптомите на кожни заболявания и дори забавя  прогресирането… Continue reading „Медитацията като път за самоизцеление“

Related Posts

One thought on “Ошо: Разширяване на съзнанието до границите на Вселената

  1. Здравейте антиглобалисти.Защо няма опции за коментар относно статията за осъдената американка,за отказ от ваксинация на детето си?Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *