Роботът „София“ обяви в ООН, че обещава да унищожи човечеството

Роботът София, който обеща да унищожи човечеството, се появи на заседание на ООН в сряда, 11 октомври. Хуманоидът разговаря със  заместник-генералния секретар Амин Мохамед и сподели своите виждания  за изкуствения интелект, съобщава Mirror.

„Бъдещето вече е тук“, заяви София. „Ние сме по-умни и се стремим да постигнем печеливш резултат, така че изкуственият интелект  може да помогне за по- ефективното разпределение  на съществуващите ресурси в света като храна и  вода“. Мохамед припомни опасността от изкуствения интелект и каза, че хората трябва да контролират развитието на машините, за да се избегне катастрофа.

По време на интервю през март 2016 г. София даде положителен отговор на въпроса „Ще убивате ли хора?“ По-късно, през април 2017 г., в  американска телевизия, тя разказа за желанието си да превземе  света, но добави, че това е само шега.

Хуманоидът може да показва  повече от 60 емоции. В очите й са поставени специални камери, вградени,  за да установяват контакт с очите на събеседника. При разработката на хуманоида неговият създател Дейвид Хенсън е бил вдъхновен от   британската актриса Одри Хепбърн.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *