Земята вероятно е навлязла в астероиден облак, но „учените“ кой знае защо и дума не обелват по телевизиите (видео)

Както пише  express.co.uk (http://www.express.co.uk/news/science/862900/NASA-meteor-called-superbolide-with-540-tonnes-of-TNT-turned-into-a-massive-fireball-China) , заедно с хиляди други вестници, телевизии и новинарски агенции, вечерта на 4 октомври,  по време на националния китайски есенен празник, когато милиони хора са били на улиците, над  провинция Шангри Ла се е взривил огромен болид.

Китайските социални мрежи са изпъстрени със съобщения  за инцидента, тъй като болидът е бил доста голям и експлозията му е била видима на огромни разстояния. Според НАСА мощността му е била  540 тона в тротилов еквивалент. Това са около десет железопътни вагона или една тактическа ядрена бойна глава с мощност  0,5 килотона.

Падането на метеорити  на Земята, дори и на такива големи, не е толкова рядко и необичайно събитие. Обаче някак странно съвпадна, че друг подобен метеорит падна малко преди това в  Съединените щати, Ню Хемпшир. Болидът е бил по-плътен от този, който падна  върху КНР – той достига до повърхността на Земята и предизвиква сериозни горски пожари:

А в нощта на 26 септември друг голям обект падна върху САЩ. Той е  бил толкова голям, че американската геоложка агенция съобщи за земетресение с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер.

Ако един метеорит падне на планетата – това е нищо, но три метеорита, които падат почти едновременно – това вече е  сериозно астрономическо събитие, което ни кара да се  замислим за астероидния облак, в  който навлиза Земята.

Вече стана дума за това в различни медии.

На 12 октомври 2017 г. към Земята опасно ще се доближи астероидът 2012 TC4, чиито размери в НАСА вече са изчислили:

Според НАСА, 2012 TC4 се състои от скали, които са по-плътни и по- огнеупорни от гранита. Той е хиляди пъти по-тежък от метеорита в Челябинск, който счупи стъклата в целия град и летеше много по-бързо.

Също така, на 12 октомври 2017 г. НАСА още това лято планира  учението „Денят на Страшния съд“ (http://edition.cnn.com/2017/08/01/us/nasa-asteroid-flyby-planetary-defense-trnd/index.html). Това също е странно съвпадение.

Няма да гадаем дали ще падне 2012 TC4 на Земята или няма да падне. Като цяло ние не знаем, дали въобще има такъв астероид. Източникът на информацията е НАСА, която не може да се провери.

Но астероидният облак,  през който сега преминава Земята, е обективен факт. В момента поне три са паднали и никой дори не си представя какво има в близкото пространство около Земята.

Възможно е TC4 2012 наистина да съществува и с него да лети цял облак от космически скали, които постепенно започват да пристигат при нас. Или може би това е нещо много по-голямо, например  астероид с размерите на цяла планина, за който никой не бърза да предупреждава никого.

В този случай съобщението на NASA за 2012 TC4  е  дадено превантивно, за в бъдеще, за всеки случай. Така че по-късно да има   нещо, за което да се хване, за да може всичко, което се случи, да бъде обяснено.

Чакаме заедно с всички  12 октомври и наблюдаваме развитието на събитията.

Чешки астрономи: Има риск огромен астероид да удари Земята през септември – декември

През 1869 г. астрономите за първи път описват  метеоритния поток Тауриди, който се  наблюдава през септември – декември. Смята се, че той се е образувал от останките на кометата Енке,… Continue reading „Чешки астрономи: Има риск огромен астероид да удари Земята през септември – декември“

Земята се приближава до облак от астероиди: Доколко опасно е това? (видео)

Както официално съобщават астрономите от цял ​​свят,  на 12 октомври тази година, към Земята на доста опасно разстояние ще се приближи астероид, с кодовото име 2012 TC4, за който в… Continue reading „Земята се приближава до облак от астероиди: Доколко опасно е това? (видео)“

Най-големият астероид, за цялата история на наблюденията на Земята, започна да се приближава към планетата ни

Към  Земята се приближава най-големият астероид  от началото на системните  наблюдения на НАСА за потенциално опасни околопланетни  обекти (от края на 80-те години). Това се съобщава на уебсайта на Американската… Continue reading „Най-големият астероид, за цялата история на наблюденията на Земята, започна да се приближава към планетата ни“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *