Ексдиректорът на Google А. Левандовски създава Църква за поклонение на изкуствения интелект

Антъни Левандовски, бивш главен изпълнителен директор на Google и Uber, сподели  намерението си да създаде църква за поклонение на изкуствения интелект.

Антъни Левандовски, бивш изпълнителен директор на Google и Uber, е решил да създаде собствена религия, ориентирана върху поклонението на свръхразвития изкуствен интелект. В първото си публично интервю след процеса, започнат от Waymo, Левандовски разказва за църквата си „Пътят на бъдещето“.

Ето основните идеи на бъдещия му култ: Църква придобива  собствено свещено писание, наречено The Manual (ръководство),  церемонии за публични богослужения, и след време дори и физическо място за поклонение.

Основната идея на религията се състои в това, че в едно хипотетично бъдеще – „не следващата седмица или следващата година“ – достатъчно развитият ИИ ще надмине в интелектуално развитие  човека и ще се превърне в истински бог за хората.

„Част от   превъзходството му се заключава в това, че  програмата сама  ще решава  как и накъде да се  развива. Нашата задача е да определим своето място в света и ролята си във взаимодействието с новия Бог. Бих иска машината да ни приеме за  свои любими старейшини, за които трябва да се грижи  и да уважава.

Нашата църква се стреми към това,  изкуственият интелект да  си каже: „Хората, както и преди имат права, независимо от факта, че аз съм поел  отговорност за тях“ .

Всъщност Левандовски далеч не е първият, който е приел идеята за превръщането на изкуствения интелект в божество ,

Други учени наричат ​​това понятие „Сингулярност“, въпреки че самият Антъни предпочита термина Transition (букв. Преход)

Впрочем репутацията на „компютърния месия“ е силно засегната от съдебен скандал: Бившият работодател на Левандовски, Google, твърди, че програмистът е помогнал  на  Uber да открадне интелектуалната  собственост за автономните автомобилни технологии.

Оtto, стартъп на Левандовски,  миналата година беше продаден на Uber за $ 680 милиона.

по материали на technocracy.news.

Легендарният физик Стивън Хокинг: Изкуственият интелект ще се избави от хората

Легендарният физик-теоретик Стивън Хокинг направи важно изявление. Според учения бързото развитие на изкуствения интелект представлява съвсем реална заплаха за човечеството. Хокинг със  съжаление констатира, че роботите могат напълно да заменят… Continue reading „Легендарният физик Стивън Хокинг: Изкуственият интелект ще се избави от хората“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *