Как да се предпазим от чуждата негативна енергия

 
Да се научите да не поглъщате негативната енергия на хората около вас  е велико духовно умение.

Емпатията е   способността да се разпознават и да се усещат  емоциите на другите хора. Съчувствието е чувство на състрадание към другите. Често да сте „емпат“ означава, че вие ​поглъщате  голяма част от болките и страданията на другите, и това може да е много неблагоприятно за вас.

Ако сте били в една стая с отрицателен човек, знаете  колко токсична може да бъде неговата енергия. Да се научите да не поглъщате негативната енергия на хората около вас  е велико духовно умение.
 
 Ето 5 начина да се предпазите  от лошите влияния на други хора.

 1) Не забравяйте, че НЕ можете да угодите на всички.

Ако някой постоянно се оплаква от вас, не се опитвайте да угодите на този човек. Това само ще му помогне да изтегля от вас енергия и ще  ви накара да зависите енергийно от мнението му.

Не всеки ще ви  обича. Хората живеят на земята за друга цел. Обичайте, на първо място, себе си – и ще създадете силово поле, което ще ви предпазва от влиянието на чуждите мнения.
Също така не забравяйте, че не можете да промените всички. Не правете това своя мисия. Понякога най-доброто нещо, което можете да направите, е просто да не абсорбирате енергията, която хората проектират върху вас.

2) Бъдете предпазливи, когато допускате в живота си други хора.

Вашето тяло, ум и обкръжение – това е вашият храм. Кого ще поканите в него? Дали с открита покана? Трябва ли хората да бършат краката си, преди да влязат, и дали е нормално да влачат мръсотия в душата ви?

Ако някой ден дадете на човек парче хляб, той на следващия ден ще ви поиска пържола. Ако позволите на някой да остане за уикенда, след това той ще се опита да се задържи  седмица (или две!).

Аз веднъж си помислих, че жена ми е студена и пренебрежителна към  някои от нашите съседи. Веднага след като  разбрах, че тя просто уважава себе си и дома си, аз оцених отношението й и го приех като свое.

Страхотно е човек да бъде щедър, но има една тънка линия, която не бива да преминава, за да не бъде стъпкан. Научете се да казвате „не“ и при това да се чувствате добре.

3) Спрете да обръщате внимание на негативните хора.

Паразитите се нуждаят от приемник за да оцелеят. Когато  обръщате внимание на някой друг, вие му давате енергия. Енергийните вампири ще крадат вашите мисли, ще черпят от вашия енергиен резерв. Някои хора ще ви облъчват с  негативна енергия, и след това ще преминат към следващата жертва.

Обичай себе си, спирайте хората или им казвайте, че не сте готови да  слушате това  точно сега. Така вече ще спрете да абсорбирате токсична енергия.

4) Дишайте сред природата.

Излезте в  природата, медитирайте,  отпуснете си  дишайте. Движете се като пеперуда: меко, но бързо.

Дишането увеличава циркулацията на кръвта в цялото тяло и помага за предотвратяване на поглъщане на енергията от хората около вас. Разхождайте се с увереност, вдигнете главата си нагоре, и не позволявайте на никой да разваля настроението ви.

Гъсеницата се храни с всичко около себе си, натрупва мазнини и става неподвижна. Тя трябва първо да стане лека за да полети.

5) Поемете 100% отговорност за своите мисли и емоции.

Начинът, по който се чувствате – е  100% ваша отговорност. Вселената изпраща в живота ни хора, за да ни изпита. Нашето възприятие за себе си е по-силно,  от възприемането на другите. Вие не сте жертва, и никой няма власт над вас. Помислете как вашите мисли и очаквания се проявяват в една ситуация, която ви притеснява. Ами ако всичко зависи от вашето ниво на търпение, раздразнителност, или състрадание?

Веднага след като поемете отговорност за своите реакции, ще  се „свържете“ със себе си на по-дълбоко ниво.
Създайте за себе си ситуация, в която се повиша нивото ви на енергия. Вие се чувстват добре с този човек? Този човек се чувства добре с вас? Вие сте достойни за брилянтен опит, и е време да осъзнаете това.

Научете с каква енергия е зареден всеки ден от седмицата

Всеки ден от седмицата се управлява от определена планета, следователно, като се използва влиянието и, може да се увеличи вероятността за успех многократно. Ведическата астрология, разказвайки за качествата и влиянието… Continue reading „Научете с каква енергия е зареден всеки ден от седмицата“

2 чудодейни техники за възстановяване на жизнената енергия по време на сън

За всеки, който сам е изпитвал какво е да се събудиш на сутринта  разбит и уморен, въпреки 7-8 часа, прекарани в леглото, тези техника ще бъде много  полезен инструмент! 1.… Continue reading „2 чудодейни техники за възстановяване на жизнената енергия по време на сън“

Вашата енергия може да бъде „изсмукана“ моментално. Пазете се!

Опитайте се да забележите колко лесно може да ви изтощи сутрин пътуването в автобуса или метрото. Не е лесно, но все пак: Десетки   агресивни и измъчени граждани застават до вас,… Continue reading „Вашата енергия може да бъде „изсмукана“ моментално. Пазете се!“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *