Мълния! Земетресение с магнитуд 10 бала по Рихтер на ирано – иракската граница

Ереван, 12 ноември - РИА Новости. В неделя на иранско-иракската граница е станало земетресение, с магнитуд  9-10 бала, съобщиха от  пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации на Армения, позовавайки се на данни от сеизмологична Национална служба за сеизмична защита на Армения.
 
Земетресението в Ирак е предизвикало разрушения в няколко провинции. На 12 ноември в 22.18 часа местно време сеизмологичната мрежа на  Националния център за сеизмична защита на Армения е регистрирала  земетресение с магнитуд 7,2 в близост до границата между Иран и Ирак, 33 км северно от град Сарпол Захаб (провинция Керманшах, Иран), - се казва на уебсайта на арменското Министерство на извънредните ситуации.

Огнището се намира на дълбочина 20 километра. Силата на трусовете в епицентъра е била 9-10 бала, а в южните и централните райони на Армения е усетено  земетресение с магнитуд от 3 бала.

По-рано Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) съобщи, че трусът е бил с магнитуд от 7,6 по Рихтер. Трусове са били регистрирани в 204 км на североизток от Багдад и 104 км западно от иранския град Керманшах. Според канал "Ал Сумар", земетресението е причинило разрушения в  редица иракски провинции.

 

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *