Министърът на правосъдието на Франция Никол Белубе: Сексът с 13 годишни трябва да се счита за законен

Френското правителство за първи път подготвя законопроект за установяване на законната възраст за сексуално съгласие след няколко ненаказани случаи на педофилия

Това   съобщава   Associated Press.

Въпросът възникна след като два пъти през последните седмици френските съдилища отказаха да арестуват мъж,  след като правил секс с 11-годишни момичета, тъй като властите не успяха да докажат  принуда по съответната алинея за  изнасилване.

На фона на общественото недоверие по отношение на ситуацията, френското правителство подготвя законопроект, според който сексът с деца до определена възраст е незаконна принуда.

В понеделник министърът на правосъдието Никол Белубе  провокира възмущение сред феминистките групировки, като каза, че „13 години трябва да се считат за законната минимална възраст за съгласие за сексуални действия“.

Активистите организираха   протест на 14 ноември в центъра на Париж, като изтъкнаха, че възрастта за съгласие трябва да бъде установена на  15 години. Протестиращите носеха плакати с надписи „за него безнаказаност, за нея – доживотен затвор“ във връзка с неотдавнашните случаи.

„Искаме законът да гарантира, че до 15 години не може да има никакво съгласие“, заяви известната френска активистка Каролайн де Хаас.

„Не знам защо те поставят въпроса по този начин“, добави Алиша Колет, член на Националния колектив за правата на жените. „Това е знак за невежество по  проблема.“

Очакваният законопроект ще бъде част от кампания за борба със сексуалното насилие и тормоз във Франция. Темата за сексуалното  насилие и тормоз отново обиколи целия свят, когато холивудският продуцент Харви Уейнстейн беше обвинен в изнасилване и сексуални нападения.

„В Америка Ванщайн беше разследван, но тук наблюдавахме абсолютно политическо мълчание властите“, добави де Хаас.

Сексуалното образование в училищата в Англия става задължително за всички деца над 4 години

Уроците по сексуално образование трябва  да станат задължителни във всички училища в Англия, съобщи британското правителство.  със сексуално съдържание), онлайн порнография и сексуален тормоз, обобщава Би Би Си. loading… OБЩИ… Continue reading „Сексуалното образование в училищата в Англия става задължително за всички деца над 4 години“

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *