Стивън Хокинг с прогноза: Човечеството ще изчезне до 2600 г.

Британският учен Стивън Хокинг прогнозира, че човечеството ще  изчезне до 2600 г. Според физика, който направи видеовръзка с участниците в срещата Tencent WE в Пекин, пренаселеността и повишеното потребление на енергия заплашват земната цивилизация, в резултат на което Земята ще се превърне в огнено кълбо, съобщава New York Post.

Ученият призова да се избегне катастрофата като се намери подходяща планета за преместването на човечеството. Според него замяна на Земята може да стане спътникът на Алфа Кентавър, където цивилизацията ще може да живее още милион години. Хокинг призова да бъде  подкрепен проекта Breakthrough Starshot, един от инициаторите на който е самият той.

През април 2016 г. руският бизнесмен Юрий Милнер и Хокинг обявиха началото на работата по създаване и изпращане на космически апарат до Алфа Кентавър – най-близката до Слънцето  система от три звезди. Над подобен проект, наречен DE-STAR ( Directed Energy System for Targeting of Asteroids and ExploRation ), още по-рано започна да работи НАСА.

 

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.