Доналд Тръмп подписа документ за пилотирана мисия до Луната

САЩ възнамеряват да възобновят програмата за изпращане на хора на Луната. Съответният документ за космическата политика,  Доналд Тръмп  подписа във вторник.

Директивата включва партньорства с частни инвеститори за изпращане на хора на Луната, която ще бъде отправна точка за мисията до  Марс. Както отбеляза американският президент Доналд Тръмп по време на приемането на лунната програма, проектът ще се съсредоточи върху дългосрочното проучване на Луната и нейното усвояване.

Американският лидер заяви, че за пръв път от 45 години американските астронавти не само ще оставят свои следи   и флаг на сателита на Земята, но и ще обезпечат  възможността за бъдеща  марсианска мисия и полети до други планети.

Представители на НАСА съобщиха, че разходите за новите изследвания ще бъдат включени в бюджета за 2019 г. Предишната лунна програма бе закрита при президента Барак Обама.

При подписването на документа присъстваха астронавтите   Бъз Олдрин – вторият човек, стъпил на Луната след Нийл Армстронг и Харисън Шмидт, който стана последният от дванадесетте човека, стъпвали на спътника на Земята.

Защо САЩ и Русия внезапно решиха да възобновят лунните си програми? (видео)

За много съвременни учени и за поддръжници на теорията за извънземно присъствие на Земята,  все още е неразгадана мистерията защо САЩ и СССР в началото на миналия век, внезапно спират… Continue reading „Защо САЩ и Русия внезапно решиха да възобновят лунните си програми? (видео)“

Военен учен от САЩ признава, че на Луната има „извънземни структури“ (видео)

Учен от американското министерство на отбраната заяви, че нашата Луна е дом на извънземни технологии и на извънземни, които работят в тесен контакт с правителствата по  света, пише yournewswire.com Според… Continue reading „Военен учен от САЩ признава, че на Луната има „извънземни структури“ (видео)“

Извънземен спътник на орбита около Луната (видео

  Уфолог от САЩ е публикувал в интернет снимка от експедицията „Аполо 15“, на която може да се види в орбита около Луната сателит, който, както смята изследователят, е същият… Continue reading „Извънземен спътник на орбита около Луната (видео“

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *