Мистерии: Катастрофата на пурообразен НЛО в американския град Aврора през 1897 г. (видео)

Един от най-известните инциденти в новата история, свързани с появата на НЛО, е инцидентът в град Аврора (САЩ, Тексас). Историята се случва на  17 април 1897 г. Тогава в града живеят 3 хиляди човека …

През 1897 г. в печатните издания често се появяват бележки за различни появи в небето на Европа и Северна Америка на пурообразни  въздухоплавателни средства с неизвестен произход, кръжащи в небето, а след това безследно изпаряващи се в атмосферата.

Такива материали във вестниците предизвикват небивал интерес на читателите, тъй като започвала индустриалната революция и хората очаквали  чудеса от учените.

На  19 април 1897 г.  местният   вестник Dallas Morning News публикува статия за инцидента в град Аврора, написана от местния жител и журналист С. Хайдън. Превеждаме я цялата за да имате пълна представа за тази извънредна ситуация.

„Около  шест часа сутринта на 17 април 1897 г. желаещите да послушат пеенето на петлите в Аврора са шокирани от появата в синьото небе на неизвестен въздушен апарат, който бавно се носел над града. Пурообразният апарат се насочвал на север, летейки на ниска височина, много по-ниска от тази , на която летят дирижаблите.

Очевидно някои механизми на въздушния апарат се били  повредили, тъй като апаратът летял с ниска скорост от 20 до 30 км / ч. Освен това машината през цялото време се стремяла към земята. Проблемите били  очевидни за всички. Корабът прелетял над централния площад и се насочил към северните покрайнини на града.

Там се сблъскал със  сграда  в  имението на съдия Проктър, това било кула на вятърна мелница. Въздушната машина с  шум се блъснала в  мелницата и веднага се разпаднала на много части, след което се чул взрив с оглушителна сила. След което и самата мелница се разпаднала.

Части от въздушния кораб се разпръснали на площ от няколко акара, разрушавайки отличната градина на г-н Проктър. Във въздушния апарат имало само един пилот. Тялото му било обезобразено от експлозията“.

На мястото на катастрофата се оказал военният офицер за свръзка Т. Уиймс от близкия град Форт Уърт, който след като огледал  пилота, отсякъл: „Това е марсианец.“ Интересното е, че в други американски вестници за този инцидент нищо не се споменава. Но жителите на Аврора се отнесли с уважение към тялото на марсианците като го  погребали  в местното гробище, спазвайки всички християнски обичаи.

Точно преди инцидента  няколко нещастия и беди поразяват  този град, но не са били аномални необичайни. Малко преди това се проваля реколтата на памука поради вредители.

След това  в западната част на града избухва голям пожар, който отнема няколко десетки живота и унищожава целия жилищен квартал. На всичкото отгоре зараза от тиф обхваща Аврора, като отнема живота на около хиляда човека.

По това време недалеч от Аврора се строи железопътна линия, която трябвало да има свое разклонение до града. Но поради тези инциденти разклонението така и не е построено. Говори се, че авторът на тази статия в Dallas Morning News  написва тази статия във вестника, за да обърне внимание към проблемите на малкия град. Плюс това  той бил  известен и като голям хуморист.

Разследване на инцидента

Тук обаче са открити и някои незначителни подробности за инцидента, които не дават на уфолозите правото просто така да отхвърлят този случай. В архивите на град Аврора са запазени доказателства за специален гроб в местното гробище, където е погребан непознат човек (в гроба са положени и фрагменти от неизвестния въздушен апарат).

На следващия ден след катастрофата,  в Аврора пристигат военни, които   вземат активно участие в събирането на останките от въздушния кораб. Но анализ на щетите вече  започнал да прави съдия Проктър, а неговите работници изхвърляли останките от машината в изоставен кладенец в близост до разрушената мелница.

На един от големите фрагменти на апарата били намерени някакви  надписи, направени с  неизвестни йероглифи. Над дешифрирането на йероглифите  дълго време и без резултат работят специалисти, като нищо не успяват да  дешифрират.

През 60-те били намерени  личните записки на някакъв пътешественик, който през 1897 г. пътувал до Аврора и описал сцени от издирванията  на мястото на катастрофата.

Той пише, че е много трудно да се определят точните размери и мощността на тази машина по изкривените  и изгорени части от нея. А металните парчета приличали на сплав от алуминий и сребро. Нямало възможност да се установи и приблизителната мощност на двигателите на апарата. Експертите били на мнение, че машината трябвало да тежи няколко тона.

В средата на 20-ти век

През 60-те години на ХХ век отново се появява интерес към тази извънредна история. В местната телевизия и до днес се пазят  видеозаписи на интервютата с Мери Евънс и Чарли Стивънс –  жители на Aврора. Мери по време на инцидента е на 15 години, Чарли – на 10 години.

Мери разказала, че сутринта в небето се появява голям кораб (тя самата не го е видяла, но нейните приятели го описали подробно). След това чула експлозия и изтичала в двора. Баща й тъкмо се канел да отиде до мелницата, за да помогне да се загаси пожара , избухнал там. Мери искала  да отиде на мястото на инцидента с баща си, но той я шамаросал, като и  заповядал да остане у дома.

Чарли имал по-голям късмет. Той разказал на телевизионния репортер как един огромен пурообразен апарат, димящ, се приближавал към  града. Тогава бащата го изпратил  да нахрани домашните птици и  момчето не видяло момента на сблъсъка му с мелницата. Макар и по-късно той отишъл там  и дори видял парчета от апарата.

Необходимо е да се уточни, че от 1970 г. насам по телевизията се провеждат няколко мащабни изследвания на известния инцидент. За повече  от сто години град Аврора се е променил малко. Единственото, което е интересно, е това, че плочките по улиците на града са идентични с тези, които се поставят на пистите на летищата.

Също така е интересно и друго –  местните власти не позволяват на учените да проведат ексхумация на неведомата гробница в местното гробище, където лежат останките на извънземния.

По-рано на този гроб имало малка таблица с надпис „Гробницата на неизвестно същество“. Учените през 60-те години на ХХ век засичат  магнитни вълни, идващи изпод земята, защото няколко фрагмента от кораба са поставени в гроба с тялото на пилота.

По  същото време тази група учени изпраща писмо до американското правителство, с което моли да им позволят да ексхумират тялото за научни цели. Но правителството рязко отказва на  учените, като им забранява дори да се доближат до гроба.

Пак тогава изчезва и  плочата от погребението, а по-късно експертите вече не могат да засекат с  инструментите си магнитните сигнали, идващи изпод земята. Очевидно някой е поработил на това място.

Руският Розуел. Катастрофата на НЛО и как извънземните спасяват своите след инцидента (видео)

Инцидентът на кота 611 – е предполагаема катастрофата на неидентифициран летящ обект в гр. Далнегорск в Приморския край на 29 -ти януари, 1986 г. в 19:55. Кота 611 се намира… Continue reading „Руският Розуел. Катастрофата на НЛО и как извънземните спасяват своите след инцидента (видео)“

След катастрофа, елитът на извънземна цивилизация избира Земята (видео)

В нашата Слънчева система човекоподобен живот се появява преди 1 милион и 252 хиляди години. А първата планета в нашата Слънчева система, която е била заселена от хуманоиди е Фаетон,… Continue reading „След катастрофа, елитът на извънземна цивилизация избира Земята (видео)“

Доказателства за катастрофа на извънземен кораб на Марс? (видео)

Преди няколко дни добре известният виртуален археолог с псевдонима UFOvni 2012 изучавал снимки, направени от НАСА и публикувани на «Google Mars», изведнъж забелязал на една от тях голяма следа, за… Continue reading „Доказателства за катастрофа на извънземен кораб на Марс? (видео)“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *