Полтъргайст изгони полско семейство от дома им

Кристина и нейното семейство от шест човека (съпруг, деца на възраст 1,5 години – близнаци, дъщеря на 12 години, син на 18 години) бягат през нощта от дома си. Те се страхуват да се върнат, защото неизвестна сила ги замерва  с различни предмет. Това съобщава  Полският културен център в Калининград позовавайки се на полските медии.

– В тази къща живеем от 15 години. Тук живеят още две семейства. Това е имот, принадлежащ на Община Дзялдово, – казва Кристина.

– Условията са прилични, апартаментът е ремонтиран. Всичко ни устройваше, разбира се, малко е тясно, но какво да правим, голямо семейство. Доскоро … От онова, което се случи миналата седмица и продължава досега, бяхме ужасени, и се наложи да бягаме през нощта само с това, в което бяхме облечени.

Странните явления започват в четвъртък, 23 ноември.

– Първо чухме  чукане на  вратата, но нямаше никой. Това не ни изплаши особено. Но това, което се случи по-късно, бе истински ужас, – казва Кристина. –  Същия ден, между 19 и 20 часа, паднаха от стената събраните там батерии.

После става още  по-лошо. На следващия ден монети, детски играчки, лъжици и дори ножове започнаха да летят към нас. От тавана вода започна да капе вода, въпреки че никой не живее над нас и покривът здрав.

В паниката си  Кристина изтичала при председателя на селския съвет и после при  свещеника.

„Ние бяхме много уплашени, дори не мога да го опиша.“ Децата плачеха, бях напълно безпомощна. Не си и помисляхме за сън „, казва тя. – На 23-ти вечерта викнахме. Пастор Цулепа освети апартамента, помоли се. Но след тръгването му предметите отново започнаха да летят.

В събота (25 ноември) свещеникът отново посети „апартамента с  полтъргайста“ и започна да се моли.

„След това той остана с нас за известно време“, казва Кристина. – Тогава към него полетя един катинар, играчки и монети. Той говори за това с изплашени енориаши в неделя. Ако тази сила атакува и свещеника, тогава и ние не можем да останем в апартамента, нито минута. Избягахме. За известно време живяхме при роднини, а сега живеем в приюта на Каритас. Все още сме в шок. Свещеник Цулепа и семейството  с призраците се обърнали за помощ към екзорсист.

– В понеделник (27 ноември), когато отидохме в апартамента за дрехи, предметите пак полетяха към нас. Взехме си най-необходимите неща и избягахме. Съседите казаха, че през нощта, когато вече не бяхме там, в апартамента светели, въпреки 100 процента съм сигурна,  че когато напуснахме къщата загасихме навсякъде.

Кристина искала да заснеме странния феномен, но не  успяла.

„Не можете да се заснеме, защото не се знае от коя страна ще долети нещо и кога“, казва тя. „Но ние се страхувахме твърде много, за да мислим рационално“. В къщата имаше неща, предмети, но се страхувам да ги взема, за да не тръгне с тях този дух или това, което е.

Председателят на селото Тужа Велика, Марак Вашковяк, казва, че селяните са уплашени.

– Говорих с госпожа Кристина, но не отидох в апартамента. Обаче мой  познат отиде там и видя летящи предмети съ  собствените си очи. Оттогава ходи и спи с икона „, казва председателят. – Не знам какво става, но това семейство очевидно не е си е измислило това.

снимка dzialdowo.wm.pl

 

 

 

 

Полтъргайст вилнее в празен офис през нощта (видео)

Видеото демонстрира необяснима активност през нощта в празни офисни помещения. Според автора на статията, той е убеден, че в офиса се е заселил полтъргайст, който безчинства, когато служителите се приберат… Continue reading „Полтъргайст вилнее в празен офис през нощта (видео)“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *