The New York Times и Politico: Американски военни пилоти са снимали НЛО (видео)

Пентагонът призна за съществуването на тайна програма за изучаване на неидентифицирани летящи обекти – НЛО. За нея в продължение на пет години до 2012 г. са отпуснати милиони долари. Бяха публикувани редица видеоклипове, които бяха анализирани по време на програмата, наречена Advanced Aerospace Threat Identification Program (Wiki).

На някои от тях обекти в небето се движат по странни траектории, изненадвайки военните пилоти: „Виж, какво е това?“ Програмата после е закрита и отбранителното ведомство официално не прави заключения за съществуването на извънземни. Все пак е известно, че много хора, свързани с нея, продължават да работят по тази тема. И някои от данните все още са секретни.

Информация за програмата бе публикувана почти едновременно в две издания – The New York Times и Politico, като източниците на NYT твърдят, че за програмата продължават да се харчат милиони и след официалното й приключване. Politico подчертава, че новите доказателства трябва да привнасят вяра и ентусиазъм у поддръжниците на НЛО и теоретиците на извънземен живот.

Програмата за наблюдение на НЛО действа от 2007 до 2012 г. с годишно финансиране от 22 млн. долара – скромно, в сравнение с бюджета за отбрана, който е  в размер на 600 млрд. долара.

Тя стартира по инициатива на бившия лидер на американския Сенат  – Хари Рийд, който отдавна  изразява ентусиазъм за космическите феномени, отбелязва Радио Свобода. Самата програма не е била тайна, но много малък кръг от хора са били наясно с подробностите за това, какво проучват хората, които участват в нея, пише Politico.

Според NYT, ръководител на програмата е бил служителят в спецслужбите Луис Елисондо, който е работил в кабинета си на петия етаж във  „вътрешния кръг“ на Пентагона. Повечето от средствата са получени от компанията на приятеля на Хари Рийд, милиардерът бизнесмен Робърт Бигълоу – Bigelow Aerospace. В интервю за програмата на CBS „60 минути“ Бигълоу казва, че е „абсолютно сигурен“, че НЛО съществуват, а извънземни посещават Земята.

На 16 декември Пентагонът призна, че програмата е финансирана няколко години и приключва през 2012 г. „Беше установено, че има други, по-приоритетни въпроси, които заслужават финансиране, и е в интерес на министерството на отбраната да направи промени“, заяви секретарят по  отбраната.

NYT в същото време твърди, че хората, участващи в програмата, продължават да събират и обработват данни, като използват установени вече комуникационни канали с военните. Успоредно с това те изпълняват и обичайните си служебни задължения.

Рийд напусна конгреса миналата година. В скорошно интервю той каза, че е горд , че е допринесъл за изследването на космоса: „Аз не съм по никакъв начин смутен, не изпитвам срам и не съжалявам за това … Мисля, че това е едно от най-добрите неща, които съм направил, докато работех в Конгреса. Направих това, което никой друг не е правил преди.“

Ръководителят на програмата Луис Елисондо, също се пенсионира. Според NYT, в заявлението за оставката си до шефа на Пентагона Джеймс Матис той се оплаква, че програмата „не е възприемана сериозно.“

В интервю за „Политико“ той каза, че програмата е събрала десетки доказателства за мистериозни обекти в небето. Но беше трудно да се работи „вътре в системата (отбранителното ведомство)“ с тази информация.

Той не прави официални заключения за съществуването на извънземни.

Офицери от САЩ твърдят: Извънземните вече са тук! (видео)

В продължение на повече от 50 години американското правителство крие доказателства за контакти с извънземни – това твърдят 20 пенсионирани офицери от военно- въздушните сили и разузнавателни служби. 20-те свидетели… Continue reading „Офицери от САЩ твърдят: Извънземните вече са тук! (видео)“

Учени : Мумиите, открити в Перу, са на извънземни рептилии (видео)

Учените, извършили изследвания над мумиите, открити в Перу, направиха сензационно изявление. Мексиканският уфолог и журналист Джейми Маусън разпозна извънземни рептилии в мумиите, открити в една от пещерите на Перу през… Continue reading „Учени : Мумиите, открити в Перу, са на извънземни рептилии (видео)“

Спецчасти се сражават под водата с триметрови извънземни (видео)

Свикнали сме да четем и да слушаме за „летящи чинии“, различни мистериозни светлини в небето и други свръхестествени въздушни феномени. И само от време на време се споменава, че извънземните… Continue reading „Спецчасти се сражават под водата с триметрови извънземни (видео)“

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *