Мистерията е решена: Ето откъде е микрочипът от 1794 г. в черепа на Наполеон!

Целта на изследването на черепа на френския император е бил  неговия ръст, но това, което  откриват изследователите, шокира всички.

Няма много информация за доктор Андре Дюбоа. Той е френски изследовател, който е финансиран от френското правителство, за да изучи черепа на покойния френски император Наполеон Бонапарт. Според различни източници той е получил между 90 000 и 140 000 щатски долара за изследванията си.

Д-р Дюбоа е  член на Центъра за изследване на заболявания на храносмилателната система в Националния институт по диабет,  заболявания на храносмилателната система и бъбречни заболявания.

Той е бил също така и участник в различни клинични изпитания и психологически прегледи в САЩ и е бил и помощник-редактор на списание Prostaglandins.

Целта на изследването му е била височината на френския император, който е бил висок 1,68 метра, което всъщност е била средната височина на мъжете по онова време. Това означава, че въпреки всички легенди за ниския ръст, Наполеон не попада в категорията на ниските хора.

Ще напомним, че новината за микрочипа се появи през 1997 г., когато Джордж Санфорд от „Weekly World News“ пише статия за френския император. Заглавието гласи: „Извънземният имплант, намерен в черепа на Наполеон!“

Малко след това други медии започнаха да публикуват такива заглавия като: „Наполеон, отвлечен от извънземни“, „Технологичен имплант, намерен в главата на императора!“

Според изследването, проведено от Дюбоа, в черепа на Наполеон е открит чип с диаметър 1,75 см. Дюбоа заявява, че изследването е извън неговите разбирания, а поставянето на микрочип в главата на бивши император  може да бъде обяснено само с  някаква извънземна технология.

След многобройни проучвания се стига до заключението, че чипове, като този, който е бил в черепа на Наполеон, няма. Много снимки са публикувани на различни сайтове и това е свързано с чип с размер на зърно, които наводниха интернет, но  всъщност не е този, за който говори Дюбоа.

Единственият източник на информация е “Weekly World News”, а никоя от френските медии никога не е споменавала нищо по а тази тема в миналото. „Weekly World News“ публикува статията на 11 август 2011 г.

Според историческите факти, Наполеон изчезва за няколко дни през юли 1794 г., когато е на 25 години. Впоследствие той твърди, че е бил затворник през този период, но няма никакви доказателства за това, което допълнително увеличава подозренията за съществуването на чипа.

svettajni.com

 

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.