Тревожно: Фаст фууд въздейства на организма като инфекция!

За вредата от  Фаст Фууд са написани толкова много неща, че можете да четете такива  научни трудове години наред. Въпреки това много хора не могат да преодолеят своите слабости и редовно си  купуват хамбургери, пържени картофки и други „вредни вкусотии“ в любимите си заведения за бързо хранене.

Германски учени  провели изследване, с което проучили влиянието на храните с високо съдържание на мазнини и захар върху имунната система и стигнали до шокиращи изводи. Оказало се, че организмът реагира на такава храна по същия начин като на бактериална или вирусна инфекция.

В хода на експеримента лабораторни мишки били  прехвърлени на диета с високо съдържание на захар, мазнини и практически без фибри (така могат  да се характеризират повечето от съвременните храни за бързо хранене).

Много скоро учени открили в кръвта на гризачите огромен брой нови имунни клетки.

Подобна реакция е характерна за всеки организъм, когато в него попадне  потенциално опасен агент като бактерия или вирус. В допълнение към хиперактивността на имунната система,  в организмите на гризачите били открити и възпалителни процеси.

Според учените имунната система възприема фаст фууд  като враг и от момента, в който попадне в организма, тя започва активно да се бори с нея, за да се защити от вредното й влияние.

Хиперактивността на имунитета води до промяна в ДНК, което прави защитните функции на организма по-агресивни, затова  по-късно имунитетът практически престава да прави разлика между вредната храна и полезната.
Но това, което е най-неприятно: Тези промени остават завинаги!

След като мишките се върнали към здравословния начин на хранене, учените  успели да ги избавят от възпалителните процеси в техните организми, но по-голямата част от имунните клетки продължили да се държат  също толкова агресивно, че унищожавали дори полезните за организма вещества.

Оказва се, че фаст фууд с лекота препрограмира организма, привеждайки го в  състояние на постоянна бойна готовност и му пречи да  различава  добрата храна от лошата.

На учените им предстои да  разберат всички тънкости на този процес, но в едно не трябва да се съмняваме: ако здравето ви е скъпо, трябва завинаги да забравите за фаст фууд. В случая говорим за всякаква висококалорична храна, с която много хора злоупотребяват и така необратимо увреждат организмите си.

Човечеството го очакват бунтове поради недостиг на храна

Проучване, спонсорирано от британското външно министерство разкри, че в следващите 30 години, човечеството го очаква колапс поради катастрофален недостиг на храни. Моделът, създаден от изследователи от Университета на Ръскин в… Continue reading „Човечеството го очакват бунтове поради недостиг на храна“

Може ли да се спре стареенето чрез храната?

С течение на годините организмът се износва: старее кожата, косата побелява, походката става по-тежка, дори се променя тембърът на на гласа. Човек  става все по-уязвим за  болести. Продължителността на живота … Continue reading „Може ли да се спре стареенето чрез храната?“

Унищожете рака като елиминирате от храната си само един продукт – захар

акар всички наши клетки да се нуждаят от глюкоза (форма на захар, която се превръща в енергия), ракът  процъфтява в организъм, пълен с прости въглехидрати (които се превръщат в захар)… Continue reading „Унищожете рака като елиминирате от храната си само един продукт – захар“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *