Птиците в Москва измират масово

В Москва масово умират гълъби. Мъртвите птици могат да се видят   в целия град. Mного от тях преди  смъртта си се въртят на място, а след това падат мъртви. Учените предполагат, че причината за мора са проблеми с бъбреците и кръвоносните съдове, предизвикани от ненормалната топлина и смога, задушили столицата това лято.

„При запушване на мозъчните съдове,  следва бърза смърт,  цитира ‘Комсомольская правда’ главния  ветеринарен лекар на болницата за птици и екзотични животни Владимир Романов – но сега това не е причина за масовото измиране на птиците. Гълъбите умират от продължителни  проблеми с бъбреците и белите дробове.

Това беше актуално в топлината и смога. Част от птиците загинаха тогава. Друга част, която е получила по време на топлината сериозни увреждания на бъбреците, умира  сега, когато има температурна разлика. „

В допълнение към проблеми с бъбреците, 40% от гълъби на столицата страдат  от орнитоза – болест, която причинява пневмония, което често води до смърт. Независимо от това, масово унищожение на птиците, поради тази причина, сега не се наблюдава.

В края на август в Москва, орнитолозите отбелязват и голяма  смъртност на патици. Мора при водолюбивите птици е наблюдаван едновременно на четири големи столични водоеми. Причината за това е   необичайно топлото време. На места водата е бил загрята до 40 ° C, което е довели до смъртта на патиците от топлинен инсулт.

Мъртвите птици са били представители на видове, вписани в Червената книга.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *