Село Бугараш във Франция и ковчегът на извънземните

Уфолози от цял свят се стичат във френското село Бугараш (запомнете това име!). Любителите на езотериката вярват, че само там може да се спасят от идващия през декември 2012 край на света. Всъщност става дума за място, което се свързва с БЪЛГАРСКИТЕ богомили.

Бугараш се намира в департамената Од в Югозападна Франция. Нищо особено забележително няма в това село с население от 189 души, с изключение на връх Бугараш. Върхът е всъщност по-скоро голям хълм и е лесно да се изкачи.

Но уфолозите вярват, че върхът Бугараш крие в себе си една голяма тайна. Очевидно, посетителите от космоса са скрити под планината в „ковчега на извънземните“, в очакване на края на света. Когато Армагедон се появи, те ще полетят към дома са и от състрадание ще вземат със себе си хората, които са там, искрено се надяват на феновете на НЛО.

Кой е авторът на тази любопитна теория, не е известно. Независимо от това село Бугараш със своя връх е вече известно в целия свят и там привлича хиляди любители на езотериката, „просветени“ и просто любопитни. А на 21-ви декември, 2012 година, когато предполагаемият Армагедон трябва да идват от календара на маите, там се очаква истинско бойно поле.

Местните жители обаче не мислят, че някакво щастие ги е застигнало. Посетителите купуват земя на безумна цена, те се молят на планината и околностите и и се скитат там голи. Кметът Жан-Пиер Делор предпочита Бугараш да си остане бедно, но тихо и спокойно село без тълпи от туристи. За това той е готов да вземе крайни мерки.

„Хич не ни е до смях! Ако утре се появят десет хиляди туристи, нашето село, което е с население от 200 души просто не може да понесе всичко това. Попитах местните власти и настоявам, че до декември 2012 г., ако е необходимо, в наша защита трябва да се намеси армията „- казва той, The Daily Telegraph.

За какво става въпрос все пак и какво е това странно име Бугараш за едно френско село?

Ето нещо наистина интересно!

В Южна Франция, в предпланините на Пиренеите, се извисява връх , почитан и днес като храм на Светия Граал. Нощем при пълнолуние нагоре към него поемат десетки вярващи в лечебната му сила. Подире им пълзят и иманяри, които искат да изровят златния потир на Христос.

Защо търсят тук Граала? Апокрифното евангелие на Никодим упоменава, че в този район на днешна Южна Франция се заселил ученикът на Христос, ня кой си Йосиф Ариматейски. Този Йосиф отнесъл потира от Тайната вечеря и в него събрал капките кръв от Исус на кръста. После избягал с кораб към бреговете на франция.

Върхът храм на Светия Граал и днес се нарича Бугараш. Селото в полите му носи същото име. Още 100-тина френски селища и местности носят имена с български корен. Те са останали от XII в., когато аристокрацията и рицарството на Лангедок прегръща идеите на проповедниците богомили, дошли от далечна България. Учението било най-силно в Тулуза, в Каркасон, в Безие, Алби, Фоа… Наричали ги катари, но и бугри (българи).

Богомилите имитирали Исус и апостолите му във всичко – ходят като тях в дълго вълнено расо с качулка на главата. Не ядат месо и яйца, но си позволяват риба – точно както Исус. Те отричали кръста, защото на него е бил разпнат техният любим Бог. Проповядвали любов и не плашели хората с Ада след смъртта. Напротив, убеждавали, че Исус ще спаси грешните им души, затова да не се страхуват от анатемите на църквата.

Папа Инокентий III призовава през 1209 г. на кръстоносен поход срещу френските богомили, наричани катари. Изгорени са на кладата хиляди хора – и катари, и обикновени католици, които защитавали събратята си.

Богомилите влизали сами в горящата клада, с което удивили инквизиторите си. Оказало се, че те владеят ритуал, завещан от Христос само на неговите най-верни ученици. С този ритуал, смятан за Светия Граал, умиращият получавал по-добро прераждане. Днес учени от цял свят изучават същността му.

Снимачен екип, в който участват журналисти от НТ, посети Бугараш, храма на Граала. филмът „Богомилите и Светия Граал“ имаше премиера в Унгарския културен инситут.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *