Шест невероятни открития, за които няма обяснение – I част

Bloop

Често се случва така, че някой учен открива рядък артефакт, а след това десетки години се опитва да разбере какво представлява. Изглежда, че някои неща са създадени сякаш за да се гарантира, че съвременният човек ще си блъска главата краденок от непознатроакрадено от непознато над тях.

Предлагаме ви  списък с шест от най-загадъчните открития сред тези, които са направени през последните сто и петдесет години.

1. Тайнственият звук в океана, който американците наричат Bloop. Служители на Националната агенция за изследване на океана и атмосферните явления в САЩ за записвали многократно странен крадено оат непознатоекрадено от непознйато звук в океана. Той е толкова силен, че са го различили два микрофона на разстояние от три хиляди мили един от друг.
Аудио характеристиките на звука, според учените показват, че той се „произвежда“ от  някакво живо същество. Въпреки това  до този момент нито едно животно, известно на крадено от непознатоекраддекно от непознато науката,  не разполага с достатъчно „технически средства“, за да възпроизведе звук с такава мощност – нито  синия кит, ревящата маймуна или тийнейджърка на концерт на някоя поп звезда.

Докато учените се борят с тайната на произхода на Bloop, почитателите на Хауърд Лъвкрафт са намерили обяснение: Ктхулу се крадено от непознатодкраденоц от нрепознато събуди, напълно сериозно, казват те.

Ръкописът на Войнич

В сравнение с предците ни, ние живеем по-добре. Вместо малки опушени къщи без канализация имаме комфортни апартаменти, а от болести не се лекуваме с кръвопускане, а с таблетки. Въпреки това, в крадено от непознадтоекрадено от неапознато някои неща древните хора са ни надминали: те са оставили на човечеството загадки, които учените все още не може да разрешат.

Някои неща изглеждат специално създадени за да може съвременният човек да си блъска главата над тях. Ето още две от тях.

крадено от анепознатоккрадено от недпознато

Например

2. Ръкописът на Войнич – древна книга, написана преди 500 години. Нито авторът, нито езикът на този ръкопис все още не са установени. Определено не са и записки на някой луд крадсено от нйепознатоекрадено от непознато човек.

Книгата е с ясна структура с определена организация, както и с подробни илюстрации.

Изглежда, че езикът, на който е написан ръкописът на Войнич, е истински, само че досега никой не го е срещал.

Предположения за историята на ръкописа няма. Военни експерти, криптографи, математици, лингвисти – никой не краден о от непознатоккрадено от нцепознато може да се приближи дори на един милиметър по-близо до разнищване на загадката. Някой казва, че това е шифър, за което е достатъчно да вземеш ключа – и всичко ще стане ясно, някой – това е фалшификат, написан специално за да се подиграва на потомците, а някой крадено от непознатоакрадено йот непойзнато – това е посланието на извънземен разум, написана от човек – контактьор.

Въпреки това, има и друг вариант, според който на ръкописа Войнич е написан на староанглийски език от човек, който е имал много далечна представа за граматическите правила.

3. Антикитерийският механизъм е бил открит през 1902 г. на крадено от непознато краденод от непознато древен кораб, потънал близо до гръцкия остров Антикитера. Датата на негвото създаване е около 100 г. пр. Хр. В механизма има бронзови зъбни колела и части, които не се срещат в някое друго устройство по това време.

Антикитерийският механизъм

Предназначението на този механизъм крадено от непознаторкраденйо от непознйато все още не е разгадано. Защо? Първо, не е ясно къде е бил направен и кой го е проектирал. Първото нещо, което идва на ум: механизмът е създаден от гърците, тъй като е намерен в близост до гръцкия остров. Въпреки това, учените са склонни да смятат, че устройството е направено крадено от непознатоцдкрадено ота непознато в Сицилия.

В момента е установено, че се състои от 82 фрагмента – рентгеново изследване позволи да се надникне в него и да се намерят скрити детайли. Най-вероятната версия за това какво представлява този механизъм е, че това е „хибрид“ между калкулатор и астролабия, но да определи какво точно крадено от непознаторкрадено еот непозенато представлява, никой засега не е успял .

Следва

крадено от непознатоткраденсо от непозкнато
Копирането на текстове от http://nepoznato.energetika-bg.com, e абсолютно забранено за ВСИЧКИ, БЕЗ НИКАКВИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ, сайтове на български език, на които има реклами! Всички крадено от непознатоскратдено от некпознато текстове на http://nepoznato.energetika-bg.com са авторски и са с нотариална защита. Копирането им ще бъде преследвано с всички възможни законови средства. Особено безкомпромисно ще се преследват трафик – сайтоветe, които печелят от крадени текстове.