Header Image

Земята губи звездните войни – II част

Само четири месеца след това,  на 25 ноември същата година,  лейтенантите Феликс Монкл   и Робърт Уилсън излитат от въздушна база Кинкрос на изтребетиля  F-89   за да прехванат НЛО, който се появява от Канада над Големите езера.

Обектът, който изглежда  на екрана на радара като хаотично светещи точици, всъщност се оказва  огромен космически кораб, надвиснал над Горното езеро на височина от осем хиляди фута. Описанието на кораба, дадено от Монкл  и записано от оператора в Kincross, са последните му думи. Няколко секунди след влизането на пилотите във визуален контакт със странния летящ обект , персоналът на радарната станция вижда на екраните как НЛО изведнъж се втурва към самолета със скорост няколко пъти по-голяма от звуковата.

В един миг двете отметки се сливат и гласовете на членовете на екипажа по радиото се сменят с шум от катастрофа.

Къде са изчезнали пилотите и техния F-89, остава неясно. Търсенето в областта на езерото Superior, започнало веднага след инцидента няма резултат. Не са намерени нито останките, нито мазни петна по повърхността на езерото. Въпреки че те трябва да са били там, ако самолетът се е сблъскал с НЛО. А операторите на радара,  не можели да се отърва от странното усещане, че пилотите са били отвлечени, тоест по някакъв   неразбираем начин са взети от  извънземните, чиято технология е далеч по-напред в сравнение със земната.

В края на 1972 г. напълно изчезват наведнъж три изтребители-прехващачи. Те са били във въздуха, когато четирите наземни радари и радарът на летящ транспортен самолет забелязват неидентифициран летящ обект. Тъй като изтребителите били на бойно дежурстви, те получават заповед да прехваната НЛО и да го накарат да кацне, а ако това не се осъществи, да го свалят. Преследвайки целта изтребителите  влизат в голям облак … и изчезват от радарните екрани, въпреки че  НЛО все още се вижда  от операторите.

Преди това екипаж  на Starfighter е бил принуден да напусне внезапно запалилият се самолет след неудачно нападение с ракети срещу  неидентифициран летящ обект. В Окинава загива пилот на  друг изтребител, когато по нареждане на земята открива огън срещу НЛО  край американска  база.

В Япония на 9-ти юни 1974 след опит да свалят десетметров червено-оранжев диск  с двадесетмилиметрова картечница,  избухва изтребител „Фантом“. Пилотътът, лейтенант Накамура, чийто парашут се запалва, загива, а партньорът му майор Широ Кубоса остава жив.

През юни 1976 г., два „фантома“ се опитват да свалят голям сребрист диск над щата Ню Мексико. Когато изтребителите стигат до него  на разстояние за откриване на огън, електронните системи за контрол на ракетите и уредите отказват. Единият от „фантомите“ изпада в свредел. А другият решава да се вдигне рязко нагоре. В този момент дискът, който виси неподвижно във въздуха на височина два и половина километра, изведнъж тръгва, настига  самолета и започва да описва кръгове около него. За да  се избегне сблъсък, пилотите започват спускане. Но на височина от деветстотин метра двигателите заглъхват и екипажът катапултира. Спускайки се парашутите, пилотите на самолета  гледат  как НЛО придружава самолета им почти до земята и след това рязко набира височина и изчезва.

Този трагичен списък може да се продължи. По време на атаки отнеидентифицирани летящи обекти в подобни ситуации са  изгорени във въздуха и паднали на земята или изчезват без следа най-съвременни  реактивни изтребители. Точният брой на загубите ВВС на  САЩ държат в тайна. Ние само знаем, че такива случаи е имало и в база на ВМС в Сан Диего, в Индиана и над пустинята Alamogordo и на много други места като САЩ и в чужбина.

Следва.

1 thoughts on“Земята губи звездните войни – II част

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *