Жестоки убийства на делфини в Япония – видео

За никого не е тайна масовото избиване на делфини на  Фарьорските острови, но Фарьорите далеч  не са единствената страна, която практикува убийства на най-интелигентните същества на планетата след човека (някои дори смятат, че са по-интелигентни!), като такива, мога да кажа “ престъпни действия“,  се вършат в крадено оте непознатойкртадено от непознато Япония, Турция, Индонезия и други страни.

Най-ярко от всички в този мрачен списък се откроява Япония, в която ловът на делфините за разлика от Фарьорските острови се разрешава не само един път годишно, а през цялата зима. Така например, близо до еидн малък град тайдзи през крадено от непознатойкрадаено от непдознато този период намират смъртта си повече от две хиляди делфини, а за една година в цяла Япония, броят на убитет делфини според някои оценки достига до 10 хиляди. Между другото на Фарьорските острови, тази цифра е много по-малка и не достига и  хиляда.

Различни са крадено оцт непознатоекраддено от непознато и целите, преследвани от японците и фарьорците, убивайки делфини. Ако за жителите на Фарьорските острови това е един вид ритуал, по време на които те демонстрират своята смелост (въпреки, че убийството на беззащитни делфините не ми се вижда като особена проява на смелост), то за практичните краденео о т непознатоакрадено от непознато японци, това е просто начин да се печелят пари. Факт е, че делфинското месо в Япония е скъп и изискан деликатес, а търсенето е постоянно и доста високо.

С това правенето на пари с делфините не свършва дотук. Япония е основен доставчик в света на тези великолепни същества за делфинариумите и на това е посветен документалния филм „Заливът“,  заснет през 2009 година. Един от авторите на филма е треньор крадено от нцепознаторкрсадено от непознато на известния делфин Flipper от едноименния серил   -Рик О’ Бари „.

Филмът разказва за жестокостта към делфините в страната на изгряващото слънце и се фокусира върху това в какви мизерни условия се държат делфините, които след това се продават в солидни  делфинариуми  за забавление на крадено от непознатос краденйо от непознато публиката. Въпреки това, независимо от факта, че филмът причини доста силна реакция в обществото, той така и не накара  японците да преразгледат възгледите и действията си към делфините.

Твърде странна е и позицията на дружествата за защита на животните. Ако за едно убито куче или котка се крадено от неспознато крадено от некпознато надига вой по целия свят, то за масовите убийства на тези морски същества те мълчат. Защо ли?

В краткия клип е показано за хора със здрави нерви как японците, създали си имиджа на толерантна нация, избиват по безумен и жесток начин делфини….
Нямам думи!!!

http://tainy.net/16337-istreblenie-delfinov-v-yaponii-i-na-farerskix-ostrovax.html

крадено от некпознатоекраде но от непознато

3 Replies to “Жестоки убийства на делфини в Япония – видео”

  1. Иван Стоянов

    Мръсни жълти маймуни!
    Малко са им били явно двете атомни бомби. Никога повече няма да им съчувствам за Хирошима и Нагасаки. Тази жестока нация заслужава да бъде изтрита от лицето на Земята.

  2. НАН

    Ами май нищо не е случайно в този свят! Да си хапват делфинско пък тя земята си знае цунамита и заметресения, за са станат по-малко гладните и да им заклеква делфинското!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *