Остров Сейбъл като космически биоробот?

Печална слава сред моряците има остров Сейбъл, намиращ се в Атлантическия океан, на 240 мили източно от Канада, на подхода към залива на Св. Лорънс.

Около острова се срещат две главни течения на Атлантическия океан – лабрадорското, носещо ледените води на Арктика, както и топлия  Гълфстрийм.

В резултат на тяхната среща, гъста мъгла обвива като саван  острова в продължение на седмици или дори месеци.  Освен това, островът е и  „скитник“ – за последните 100 години се е преместил от запад на изток  с цели 20 мили!

Сейбъл отдавна интригува учените.
В началото на ХХ век  те установили, че от  Запад той постоянно е изложен на силни течения от морето. Така мощни вълни – не е известно от колко хиляди години – методично рушат крайбрежието му. А източната страна   постоянно расте, като нещо живо, все повече и повече   пясък се появява, който по законите на физиката просто няма откъде да се вземе.

Интересно е и това-  въпреки че   островът  е в постоянно движение, причините за което остават неясни за учените, Sable в продължение на стотици години на дължина е почти непроменен!
Гробището на Атлантика“, както го наричат моряците, като алчно и гигантско чудовище, бавно, но сигурно, сякаш има предварително ясна цел, постоянно се движи в източна посока. Както са установили, изследователите, средната скорост на острова е около 200 метра на година!

В областта на Sable почти цяла година се вихрят  бури.
И само за един месец – юли – като че ли по команда от неизвестни сили, бурята внезапно утихва, и  острова е на разположение за разтоварването на лодки. Но само от северната страна. Най-голямата неприятност, която Sable крие, търпеливо оглеждайки  преминаващите съдове – това са плитките и остри рифове около тях. Те имат напълно уникално свойство – цветът им е като  на морската вода, следователно, те са „разтворени“ в нея и са почти невидими.
Както знаем, тази способност да имитират е характерна само за одушевени същества.

Какви други неразгадани мистерии могат да бъдат скрити в дълбините на Sable?
Защо той непрекъснато се движи на изток? Много учени са се опитвали да разгадаят тайната на пясъка. Той многократно е посещаван от научни експедиции. Но засега не им се получава.
„Гробището на Атлантическия океан“ е в състояние да опази своите тайни. Веднага след като хората започват да извършват някаква работа, особено разкопки, ямите веднага се пълнят с морска вода. Изследователите естествено укрепват стените, но пясъкът безмилостно и бързо засипва всички и трябва да се започне отначало. Докато накрая на всички им омръзва тази битка с острова и си тръгват.

Извънземен  биоробот?

В  края на ХХ век  някои западни изследователи на аномални явления, издигат смела и оригинална хипотеза. Те вярват, че Sable е нещо като жив извънземен организъм! Той  съществува по закони, които не може нито да се разберат, нито да се обяснят,  в рамките на съвременните познания.
Работата е в това, че в основата на дейността на този организъм  е силиций, а не въглерод, като всички живи същества на Земята. А силиций – това е пясък!
Уфолозите  предполагат, че  островът не е парче земя в океана, а  … космически биоробот.
Той е оставен тук в древни времена от неизвестна напреднала цивилизация в подходящо място за кацане в океана.
Биороботът успешно се е аклиматизирал и усърдно в продължение на векове събира информация за неизвестните си собственици.

Улавяйки от време на време   кораби, той е в състояние да определя техническото ниво на земляните. И вероятно събраната информация изпраща някъде в космоса… Кой знае?

  © 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

 

15 -километрова „подводна извънземна база“ до Бахамските острови (видео)

Ако в Google Earth откриете град Марш Харбър на остров Грейт Абако в района на Бахамските острови и след това обърнете внимание на океанското дъно на изток от него, можете… Continue reading „15 -километрова „подводна извънземна база“ до Бахамските острови (видео)“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *