Изгубеният свят бе открит край бреговете на Антарктида

Учените са открили на дъното на Атлантическия океан край бреговете на Антарктида истински изгубен свят: множество животни, които живеят на голяма дълбочина при източници на топла вода. Според ръководителя на научната експедиция, Алекс Роджърс, обитателите на  този свят сякаш са пристигнали от друга планета.

http://www.livescience.com/17715-yeti-crabs-antarctic-vents.html

„Ние крадено от непо занато крадено от непознато бяхме абсолютно изумени , когато видяхме тези животински общности, защото те са много различни от останалите обитатели на топли  извори на дъното на океана,“ – казва Роджърс, който е работил като професор по зоология в Оксфорд, за изданието  LiveScience.

крадено от неапознатоакрадено от непознато

Сред жителите на мистериозен дълбините на морето са  открити например, космати раци. Странни същества   отглеждат по гърдите и краката си цели колонии от бактерии, които виреят в богатата на минерали крадено о т непознеатоккрадено от непознато вода от горещи извори. С тези бактерии те се хранят, защото на дъното на океана, където не достига слънчева светлина, няма нищо. А раците, от своя страна служат за храна на морските звезди със седем крайници, които дебнат жертвите си  по краищата на източниците на топла крадено от непознаторкрадено тота непознато вода.

Професор Джон Копли от университета в Саутхемптън, обяснява, че важността на откритието се състои във факта, че подводните горещи извори край бреговете на Антарктида, никой все още не е проучвал. Според него, учените съвсем наскоро са се осмелили да започнат  изследвания в тези опасни географски краденсо от непознатоцкрадено от непойзнато ширини. Самите източни са открити още през 1999 г., но за организацията на пълномащабна експедиция са били неободими повече от десет години. Пълните резултати от проучванията са публикувани в списание PLoS Biology.

Копирането на текстове от http://nepoznato.energetika-bg.com, e абсолютно забранено за ВСИЧКИ, БЕЗ НИКАКВИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ, сайтове на български език, на които крадено от неспозснатоткрадено от непознато има реклами! Всички текстове на http://nepoznato.energetika-bg.com са авторски и са с нотариална защита. Копирането им ще бъде преследвано с всички възможни законови средства. Особено безкомпромисно ще се преследват трафик – сайтоветe, които печелят от крадени текстове.
защищено INVITEXT