Човешки зоопарк за извратени туристи

На Aндаманските острови – архипелаг в Индийския океан – туроператори организирали за чужденци незаконни атракции. Според Daily Mail,   туристите срещу подкупи получавали възможност да снимат представителите на джарава – примитивно племе, един от коренните народи на принадлежащите на Индия  Aндамански острови, и да ги третират като животни в зоологическа градина.

Това племе започва да контактува с модерния свят едва в края на ХХ век. Населението му е около 300-400 души, на местни жители и туристи са забранени   контакти с джарава, снимки и видеоклипове, в противен случай  нарушителят бил заплашен от арест и съд.

Въпреки това, за подкуп от около $ 560 – туристите могат да нарушават тези забрани, а местната полиция си затваря очите. Освен това, чужденците хвърляли на тези хора храна, като на животни в зоологическа градина, принуждавали ги  да танцуват и да правят различни трикове.

Някои мъже дори са правили секс с жени от племето. Децата, които  били родени след тези връзки не се приемат  в племето и се умъртвяват. Както се оказва,  човешкият зоопарк е много популярен сред чуждестранните туристи.

Информация за незаконните атракции за първи път публикува фотографът и журналист Chemberlen Gethin. Екскурзия на територията, където живеят джарава, се организират под предлог  посещения на пещера близо до Порт Блеър – най-големият град и административен център на Aндаманските острови.

Племето живее в планинските райони в западната част на архипелага, занимава се с лов и събиране на плодове. Расовия тип на племето е негроиден, клон на голяма раса австралоиди. Това е едно от най-затворените за общуване племена в света.

Дълго време никой не бил състояние да  установи с джарава  приятелски  контакти. Само от време на време е било посещавано от антрополози, които им оставяли подаръци – хранителни продукти, текстил и т.н. Въпреки това, всички тези дарове били отхвърляни доскоро.

2 Replies to “Човешки зоопарк за извратени туристи”

  1. Антоанета

    въпреки че сайта ви ми е интересен ..ме губите категорично като читател , заради грозните ви тресящи се банери с реклами ….
    Няма ли кой да ви каже как се прави реклама ….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *