Как изглежда идеалният мъж

Учените  отново са се опитали да изяснят какви мъже  най-много се харесват  на жените. Според д-р Стивън Янг от Университета в Нотингам, Великобритания, ключът към успеха при  нежния пол – съвсем не са  мускулите като при Арнолд Шварценегер.

Д-р Стивън и неговите колеги подбрали няколко десетки снимки на мъже с различен цвят на кожата – от  чернокожи  африканци до светлокожи  европейци. След това лицата на тези хора били  анализирани с помощта на компютърна програма, която да ги сравни с лицата на жени от същата раса. Изследователите се опитали да определят точно  кое отличава мъжкото лице от женското.

След това снимките на мъжете показвали на жени, които били помолени да оценят тяхната привлекателност. Предпочитанията на жените били анализирани внимателно. Според Стивън не се е потвърдила  теорията, че представителките на нежния пол предпочитат мъжествено изглеждащи мъже.

Той твърди, че жените харесват мъже със здравословен тен. И това се отнася и за  белите и за черните  мъже. Според учения, на избраните от жените снимки доминира „златист“ цвят на кожата, което е признак за физическо здраве.

„Нашето изследване показва, че най-добрият начин да се привлече вниманието на жените е да изглеждате  здрави“, казва ученият.

Related Posts

One thought on “Как изглежда идеалният мъж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *