Вселената е заплашена от “Големия взрив”

Китайските учени са стигнали до зловещ извод – нашата Вселена  ще бъде разкъсана от тъмната енергия. Първо ще се разпаднат всички галактики, а след това и  Слънчевата система,  след нея ще избухне Земята ( 16 минути до апокалипсиса), и най-накрая ще престанат да съществуват дори атомите.

Група астрофизици от Пекинския университет под ръководството на Син Джан се занимава с изучаването на тъмната енергия. Това е мистериозна субстанция, за която учените знаят твърде малко, но смятат, че е отговорна за “разширяване” на Вселената. И тъй като Вселената се разширява през цялото време, това означава, че ще се наруши привличането между галактиките, звездните системи, отделните планети и техните спътници, например, луната ще “избяга” от Земята. След което видимата материя като цяло ще престане да съществува.

Експерти от Китай  решили да изчислят кога може да се случи това, с помощта на приетия в космологията параметър W (той определя как се променя тъмната енергия в зависимост от увеличаване или намаляване на плътността и). Ако W е равен или по-малък от -1, тогава Вселената ще се разширява вечно и тогава трябва да дойде края на света.

“Според нашите изчисления това ще се случи след около 103 милиарда години- в най-добрия случай;  и след 16,7 милиарда – в най-лошия.  По това време  Вселената ще престане да съществува заради Големия взрив “- цитира РИА “Новости” статия от китайски учени, наречена “Тъмната енергия и съдбата на Вселената”, публикувана в списание Science China.

http://30dumi.eu/2012/07/vselenata-e-zaplashena-ot-golemiya-vzriv/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *