Американски и руски учени: на 22 септември Земята ще потъне в мрак

Точно след един месец животът на планетата Земя може да спре. Ако изчисленията на някои физици НАСА са правилни, тогава планетата ще бъде обхваната от слънчева супербуря, най-силната през последните 200 години, магнитна буря, която може да навреди на нашата йоносферата. В резултат на това всичко, свързано с електричеството ще крадено от некпоазнатоакрадено от непознато спре да работи.

Най-силната през последните 200 години магнитна буря на Земята се очаква на 22 септември, 2012. Това съобщават  специалисти от НАСА и лабораторията за  рентгенова астрономия на Слънцето към Физическия институт  Лебедев. Такава магнитна хиператака може евентуално да доведе до глобална катастрофа: в Африка ще се вижда северното крадено от непознсато крадено от анепознато сияние, за  съществуването на интернет и мобилните комуникации трябва да се забрави.

Слънцето започва поредният си 24 цикъл на активност, това показват особените петна, които се крадено от днепознатеоткрадено от непознато появяват на повърхността на слънчевата плазма, и които са  открити от спътника STEREO – специален инструмент на НАСА. “Това е най-голямото събитие   за последните 200-300 години” – казва Майкъл Кайзер, изследовател в отдела за хелиофизика на NASA Goddard Space Flight Center. – Означава ли това, че ние навлизаме максималните стойности кра дено от непознатодкррадено от непознато на слънчевата активност през последните 2000 години? Трудно е да се каже, всичко може да бъде. Последният човек, свидетел  на подобни петна по слънцето  е Галилео, за първи  път той ги наблюдава в началото на 17 век, когато те са по-малки. След 28 цикъла, които са добре документирани,  от 1745 крадено от анепознатйоткрадено от непознато г. до наши дни сериозни огнища не са били наблюдавани. Това означава, че по неизвестни причини  минимумът е продължил повече от обичайното “- казва Кайзер.

 

Точно след един месец ни  чака следващият слънчев максимум. Ще видим ли голямата слънчевата корона – гигантска експлозия на плазмата на слънцето (CME), същата, красдено кот непознатоккрадено от непознато както  през 1859 г.? Най-вероятно, тя ще бъде още по-голяма. Учените най-накрая започва да се разбират правилно историческото значение на слънчева буря през 1859 г.. И на 22 септември, 2012 бурята, която може да е най-мощното нарушение на йоносферата на Земята в писаната история – може да се случи отново.

крадено от непознатоакраадено от непознаато

Земята потъва в мрак
Да, това може да се случи така, че на  22 септември, Земята да потъне в мрак.

Северни сияния ще се виждат в в Москва, Рим, Токио и Хавана

крадено от цнепознатоекрадено от нерпознато

4 Replies to “Американски и руски учени: на 22 септември Земята ще потъне в мрак”

  1. Не се коси

    Ще видиме северно сияние :) Предлагам качване на връх Мусала, където точно на равноденствието ще наблюдаваме сиянието :)

  2. Vemido

    Такова изявления на сайта на NASA Goddard Space Flight Center не открих, те казват „The next solar maximum is currently predicted for 2013″( http://www.nasa.gov/mission_pages/stereo/news/fast-cme.html ). Мисля че е добра практика да се цитират източниците със съответните линкове за достоверност, иначе си остават думи на (слънчевия ) вятър.

  3. ivanella

    …за това беше писано и в други материали,като признак за Квантовия скок ,който се очаква в края на 2012…видими „СЕВЕРНИ СИЯНИЯ“ по цялата земя…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *