Бивш сътрудник на ФБР: „Видях ангели“

Лили Леонарди служи като посредник между полицията и роднини на убитите по време на терористичната атака на пътниците и членовете на екипажа. Тя пристига на сцената на трагедията три часа след катастрофата.

Самолетът е един четирите, отвлечени на 11 септември, 2001 г. и единственият, който не е достигнал целта си, която, може би, e  сградата на Капитолия във Вашингтон. Няколко пътници и членове на екипажа успяват да се свържат по телефона със семействата си и да научат повече за атаките срещу Световния търговски център и Пентагона. В резултат на това пътниците решават да неутрализират похитителите и да поемат контрола над самолета. Но той се разбива на полето, на 240 км северозападно от Вашингтон. Всичките 44 човека, включително четиримата похитители, загиват. Мястото на катастрофата се намира на 4 мили западно от магистрала 30 и на 2.4 км южно от Indian Lake.

Въпреки че в своята книга „Под сянката на иконата: духовни мемоари“ Леонард пише много за видените от нея ангели, тя решително твърди, че   животът и се преобръща от точно това, което тя „не е видяла“, пристигайки на мястото на катастрофата.

„Преди всичко аз бях поразена от факта, че никъде нямаше трупове“, – каза тя.

Леонарди и сега си спомня горяща борова гора в този ужасен ден и острата миризма на изгоряло гориво. Тя си спомня огромен кратер, пълен с някакви малки остатъци от това, което някога е било самолет  и хора, и  което е изглеждало невероятно, че там се е  разбил самолет с 40 пътници на борда.

„Аз като ченге бях втрещена. Изглеждаше, че земята е погълнала самолета и всички в него „- казва Леонард.

„След това видях играта на светлините … сякаш всичко е   в мъгла. Видях тези ангели“ – тогава казва Леонард. „- Разбира се, аз не казах нищо друго на полицията. Те просто щяха да помислят, че съм луда и   да ме  изпратят у дома „, пише НХМ, с препратка към „Гласът на истината „.

Леонарди  почти две години  пази видяното в тайна. Когато става ясно, че има психични проблеми (тя по-късно научава, че това е пост-травматично стресово разстройство),   решава да разкаже за виденията си в  тесен кръг от приятели, включително и на бившия си  шеф Кенет Маккейб.

Маккейб по време на атентатите от 11 септември е бил началник на отдела за бързо реагиране във ФБР. Той изпраща  до трите точки на катастрофите групи от  лабораторията, за да  съберат доказателства. А след повече от година той е бил прехвърлен в Питсбърг, където става надзорник на Леонарди.

„Аз и вярвам. Прочетох цялата  и книга – заяви Маккейб   в интервю за Асошиейтед прес. – Сигурен съм, че тя наистина ги е  видяла. Тя е със здрав разум, така че няма причина да се съмнявам в нейната история. „

Маккейб също така казва, че разбира защо катастрофата на Полет 93 е различна от другите две катастрофи.

„Бях там един ден, когато автобус караше семействата на жертвите – казва Маккейб. – Просто бях шокиран. Тези хора  дойдоха напразно. Нямаше трупове, които биха могли да погледнат. Нямаше нищо. Дори и в Ню Йорк и Вашингтон след нападението, човек можеше да намери някакви останки. Тук – нищо. Абсолютно нищо „.

Преподобният Рон Ленгвиш, католически служител от  Питсбърг счита Леонарди за личен приятел. По време на интервю за радио шоуто „Amplify“  той заяви:

„Нямам причина да не повярвам, че тя е видяла ангели. Ако Бог е искал да покаже на хората, че той е на мястото на трагедията, така че да ги утеши, аз не съм изненадан. „

Леонарди твърди, че   никога не се е съмнявала, че   е видяла ангели. Не и е ясно защо Бог и е  показал това именно на нея, не  „много свята“ жена, която е станала майка на 16-годишна възраст (макар че е възпитана в строго католически семейства).

Лили обяснява решението си да публикува книгата с желанието да утеши онези, които, подобно на нея, са преживели след атентатите от 11 септември пост-травматично стресово разстройство. В крайна сметка, фактът на появата на ангелите означава, че Бог е на мястото на трагедията, че той ни съчувства и няма да ни остави.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *