Koлко струва безсмъртието? Засега дават $ 5 милиона

Философът, професор в Калифорнийския университет, Мартин Фишър е получил грант в размер на 5 милиона щатски долара от фондация „Джон Темпълтън“, за да проучи въздействието на човешката вяра в задгробния живот върху поведението на хората.

В допълнение към вярата в задгробния живот Фишър ще проучи редица въпроси, по един или друг начин свързани с безсмъртието, а сред тях и клиничната смърт.

„Хората мислят за безсмъртието през цялата си история Ние имаме дълбока потребност да разберем какво се случва с човек след смъртта“ – цитира Фишър UCR Today.

Ученият подчертава, че обсъждането на теми, свързани с  безсмъртието, най-често се провежда на страниците на книгите в стил фентъзи и научна фантастика, както и сред богословите,  в контекста на вярата в задгробния живот, рая, ада, чистилището, и кармата.

„Но никой не е представил конкретен и стабилен  поглед към безсмъртието, който да съчетава наука, философия и теология“, – заяви Фишер.

Както беше отбелязано от Университета на Калифорния, проучването на Фишер предизвиква всеобщ интерес и ще подложи въпроса за безсмъртието на щателен анализ, за да се отделят фактите от измислицата.

„Неговата работа ще служи като ръководство за обсъждане на безсмъртието и на човешкия опит за бъдещите поколения. , Ние сме много горди от факта, че той води изследвания в тази важна област “  – подчертават в университета.

Половината от сумата от петте милиона субсидия ще отиде за изследователски проекти. Безвъзмездната помощ се предоставя за финансиране на две академични конференции по темата на проекта. В допълнение, с парите  ще се създаде и  тематичен уебсайт.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *