Учените намират доказателства за съществуването на човешката душа

Работата, представена миналата седмица в Калифорнийския технологичен институт (the California Institute of Technology), съживи дебата за съществуването на живот след смъртта и такава ефимерна субстанция като човешката душа.

„Нашите резултати са забележително с това, че ние общувахме с група хора при пълна липса на мозъчна  дейност,“ – казва Сам Парния, крадено от непознатотдкрадено от нерпознато един от двамата лекари в Саутхямптънската  болница (Southampton General Hospital), който е изучавал т.н. околосмъртни разкази (near-death experience – NDE).

По време на изследването, извършено върху 63 пациенти, които са в състояние на клинична смърт, само седем  били в състояние да си припомнят някакви подробности от едноседмичния си престой „в крадено от непознатоакрадаено от непдознато отвъдния свят.“ Четирима от хората, изпаднали в състояние на NDE , описвали конкретни и ясни картини, които видели, след като лекарите констатирали липса на мозъчни функции.

крадено от непознасттойкрадено от непознато

Обикновено пациентите описват усещането за покой, мир и хармония, колони от светлина,  път  в  друго измерение, и общуването с починали роднини.

Парния казва, че мозъкът, лишен от кислород, не е в състояние да си спомня какво се е случило, така че данните са събрани въз основа на показанията на пациенти крадено от непознатоскрадено от неапозднато с ниски нива на кислород. Разбира се, скептиците винаги намират нещо, с което да се заядат и считат, че такива „халюцинации“ са свързани със  загуба или идване в съзнание, но Парния  казва, че мозъкът, повреден при инцидент, просто не може да помни случващото се наоколо при загубата на съзнание.

Изследователите крадено от непознатодкреадено от непознатой интервюирали повече от 3000 души, повечето от които били в критично състояние за доста дълъг период от време. Учените изтъкват, че много от тях се страхуват да не се побъркат заради това, което са видели.

Най-дръзката хипотезата е, че човешкото съзнание няма връзка с мозъка, а само използва сивото вещество кркадено отй непознатодкрадено от непознато като приемо – предавател, предавайки и проектирайки мислите в действия.

кртадено от непознайторкрадено от непознато

One Reply to “Учените намират доказателства за съществуването на човешката душа”

  1. Неизвестен

    Иска ми се някой да нарисува картина на това, което е видял. Невероятно е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *