Полезни съвети за отказ от пушене

 

Днес на мода е здравословният начин на живот, към  който много се  стремят, а само преди няколко години беше модерно да се произвеждат кръгчета дим с цигара. Началото на пушенето не е трудно, но да се каже сбогом на навика – е много по-трудно, защото никотинът е много коварен.

Той предизвиква психическа зависимост, като засяга централната нервна система. Освен това  никотинът формира пристрастяване и на физическо ниво. Ако човек се опитва да се сбогува с цигарите, той ще трябва да се сблъска с безсъние, повишена раздразнителност, нервност, забравяне, агресия и тревожност.

Но това не е всичко. У човек, който се отказва от  тютюнопушенето, може да се появят едновременно вълчи апетит, наддаване на тегло, недостиг на въздух, проблеми с черния дроб, белите дробове и сърцето. Разбира се, тези мъки в крайна сметка преминват, но   трябва да се мине през тях. С изпитанията не се справят всички, но затова пък “героите” ги чакат “бонуси” под формата на красив цвят на кожата, здрави нерви и здрави зъби, добра памет, и накрая, една прилична сума спестени средства от  закупуване на цигари.

За съжаление далеч не всички могат да се откажат  завинаги от лошия навик. Но това не означава, че вие ??няма да се справите. Лекарите препоръчват да се откажете от пушенето рязко, а не с намаляване на дневната доза цигари. Можете да опитате да оставите цигарите като начало за няколко часа, след това за един ден, за няколко дни и така нататък. Сривовете и  неуспехите ще ви помогнат  да определите  грешките и да не ги повтаряте.

 

Ако сте решили да изтриете завинаги цигарите от живота си, една седмица преди датата, от  която искате да започнете пътя си към здравословния  начин на живот, записвайте в бележник  колко цигари през това време сте изпушили и при какви обстоятелства  повече ви се е пушило. Така ще научите какви фактори ви предизвикват да палите.

За много от нас, за съжаление, кафето и цигарите са  ритуал на закуска. Ако ви тегли към цигарите след чаша кафе, сменете напитката с минерална вода, чай или сок. Ако сте заобиколени от хора, които пушат, опитайте се да не се поддавате на провокации. Махнете далеч пепелници, запалки и други атрибути, които някога са заемали достойно място в живота ви.

 

http://30dumi.com/2013/06/otkazvane-na-pusheneto-polezni-sa-veti/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *