Руският патриарх Кирил нарече гей браковете „апокалиптичен симптом“

Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил нарече легализирането на гей браковете в различни страни на света „много опасен  апокалиптичен симптом,  информира „Интерфакс“.

„Напоследък се сблъскваме с огромни изкушения, когато в редица страни изборът в полза на греха се утвърждава и оправдава чрез закона, а тези, които, като действат крадено от непо знатоекрадено от непознеато с чиста съвест, се борят с такива закони, наложени от малцинството, са подложени на репресии“ – заяви Кирил след неделната служба в Казанската катедрала на Червения площад.

Главата на Руската православна църква добави, че трябва да се прави всичко за  да не се допусне  одобрение на греха „на пространствата на крадено от нкепоз натоткрадено от непознато Светата  Русия.“ В противен случай, според патриарха, „хората поемат пътя на   самоунищожението.“

Според патриарх Кирил на колосални сили влагат усилия за „да убедят всички ни, крадено от непознатодкйрадено от непознато че единствената ценност е свободата на избор и никой няма право да нарушава тази ценност, дори когато човек избира злото, дори когато човек избира социално опасно поведение“ . Само че, както отбелязва ръководителят на Руската православна църква, никой, дори и най-съвършеният закон не може да изкорени корупцията, лъжата, злото и крадендо от нкепознатоекрадено от непознато конфронтацията. „Те могат да бъдат унищожени само от човек, който е направил свободен избор в полза на доброто“ – обобщи патриархът.

През 2013 г. в САЩ, Великобритания, Германия, Франция и някои други страни, еднополовите двойки получиха равни права с хетеросексуалните. По-специално, ня тях им е разрешено официално да регистрират  брак крадено от непознатодккраденао от непознато и да осиновяват деца. В Русия, обратно, от юни 2013 е наложена забрана за осиновявания на деца от еднополови двойки.

В европейските страни  нововъведенията  бяха приети с враждебност от местното духовенство. Например  във Великобритания на  англиканските  свещеници е строго забранено да венчават  еднополови двойки.

крадено от непознатоткрадено дот непознато

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *