Странен шум по цялата Земя чуват избрани хора

Странното бучене причинява главоболие, гадене и безсъние

Мистериозен шум, регистриран в много части на света, обърква учените. Странното бучене  чува един на  50 човека. Освен това хората, които са се сдобили с този “подарък”, често се оплакват от главоболие, гадене, виене на свят, кръвотечение от носа и безсъние, пише The Daily Mail.

Ниският шум според тези, които го чуват, се появява само в затворени пространства и може да накара човек да подлудее. При това той може да бъде чут по-често в селските райони, а през нощта звукът се усилва.

Във Великобритания фактите за появата на  мистериозния  шум са отбелязани в Лийдс, Бристол и Шотландия. А първият случай датира от 1970 г., когато от него са се оплакали 800 души едновременно. За такъв звук говорят и  жителите на Ню Мексико и Сидни.

През 2003 г. експерт по акустика Jeff Leventhal е установил, че  звукът чуват само 2% от всички земляни и най-вече хората на възраст 55-70 години. Според него има и известен случай, когато заради него един човек да се е самоубил.

Тези, които чуват шума  го наричат  изтезание. “Това е един вид мъчение, понякога просто искам да закрещя. Трудно заспивам защото чувам този ритмичен звук непрекъснато. Започва да се мятам и да се въртя и още повече  мисля за него” – казва Кати Жак от Лийдс.

Учените засега не могат да определят характера на това явление и да обяснят защо влияе на  хората. В началото на 1990 години  изследователи от  Националната лаборатория Лос Аламос, Университета на Ню Мексико са се опитали да решат загадката. Но в крайна сметка стигнали до извода, че източници на звука са   транспорта и фабриките.

Някои изследователи предполагат, че в действителност   шумът е илюзия. Според тях в действителност този шум не съществува, чуват го само болни хора. Други смятат, че това е в резултат на електромагнитни нискочестотни излъчвания или сеизмична активност, която може да уловят само избрани.

Някои експерти предлагат на тези, които чуват странния звук да преминат  когнитивно-поведенческа терапия, за да се справят с шума. Въпреки това, до този момент не са налице предпоставки тази мистерия да бъде решена  скоро. “Тази главоблъсканица съществува от 40 години и ще продължи да бъде една от многото мистерии” – казва Левентал.

Read more: http://30dumi.eu/2013/07/neobyasnim-shum-po-tsyal-svyat-vludyava-horata/#ixzz2aRsGZSDf

Related Posts

2 thoughts on “Странен шум по цялата Земя чуват избрани хора

  1. Този шум съм го чувал не малко пъти и не съм обръщал никакво внимание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *