Едуард Сноудън разполага със секретни файлове за „Края на Света“ (видео)

За секретните  файлове на Сноудън, свързани с Края на света, съобщиха за  първи път  големите и престижни издания Reuters и Businessinsider. Разузнавателните служби, както в САЩ, така  и във Великобритания,  са загрижени от възможността за нови „неконтролируеми“ течове от Едуард Сноудън. Сега става дума за тайните файлове за „Края на света“.

Каква информация е криптирана и се съхранява в тази база данни, все още не се съобщава. Но разузнавателните агенции на двете страни са много загрижени във връзка с евентуални нови течове. Според Reuters, от разузнаването смятат, че информацията за „Края на света“ се съхранява и криптира  отделно от всякакви материали, които е предавал Сноудън на медиите.

Не е изключено, че тази информация  за Сноудън е „застрахователна полица“ и той я държи до момента, когато върху него ще се окаже силен натиск или опит да бъде ликвидиран.

Журналистът Глен Грийнуолд, публикувал в TheGuardian първите материали на Сноудън заяви: „Ако нещо се случи с Едуард Сноудън, той е организирал всичко така,  че съответните хора да получат достъп до пълните архиви“.

Той допълва: „Аз не знам дали този архив съдържа повече документи, отколкото той ми е дал … Но аз вярвам , че той ще го направи“.

Засега можем само да гадаем за съдържанието на секретната информация за „Края на света“ и защо „хората в строги костюми“ от секретни американски и британски служби, са толкова загрижени за тези мистерии.

А мнозина се питат защо те не искат  жителите на САЩ , Англия и други страни по света да научат това, което знаят спецслужбите.

И какво може да се случи , ако обикновените хора получат тази информация?

 

Бел. ред. Защо ли ми се струва, че тоя Сноудън е само едно такова като aberacio iktus?

http://www.businessinsider.com

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *