Откритата на Марс човешка фигура е на жена?

Марс продължава да подхвърля на астрофизиците главоблъсканици, и една от тях е фигурата, наподобяваща жена, заснета от робота на НАСА .

За произхода на фигурата изследователи издигат различни версии, а експертите от НАСА упорито мълчат. Отблизо фигурата, която стои в кратера Гусев с протегната ръка, изглежда като човек. Шест години изминаха, откакто светът бе шокиран от невероятното откритие, направено от американския робот на Марс „Spirit“ .

Снимка на така наречената „марсианка“ обиколи, без преувеличение, почти всички медии. Разгледал я е подробно и един от читателите на британския вестник The Daily Mail –  Marcel Bravo, който внимателно изследвал снимки на Червената планета, изложени на официалния сайт на NASA.

Съобщава се също така, че изображението е съставено от няколко кадъра, правени от панорамна камера в кратера Гусев в периода от 1366 до  1369 ден от робота по време на  престоя му на Марс (6-9 ноември 2007 г.).

Въпреки това снимката е  публична от януари 2008 г. Никакви коментари от експерти на НАСА все още няма. Но интересът към фигурата се възражда отново. подгрява го  известният изследовател на извънземни аномалии Джоузеф Скипер.  На своя уебсайт,той е публикувал увеличената  снимка, получена от Ролф Варга с технологии, използвани в криминалистиката.

Ясно се вижда, че на фигурата е  жена ( в земния смисъл) с много добре изваяние форми – видими гънки, гърди, меко  оформени бедра. И тя не е просто седи на пясъка, а на  един вид правоъгълен постамент. Цветът на фигурата е много по-различен от околния пейзаж – нито наблизо, нито далеч от нея, няма  скали с този цвят.

Изглежда, че тя е направена от здрав базалт. Варга  посочва още две ярки точки на главата на марсианката. И  ги определя като очите и.  Експертите смятат, че височината на фигурата е 30-50 сантиметра. Но Скипер с колеги ентусиасти смятат, че тя може да бъде по-висока.

По следите на робота, забележими на оригиналното изображение от НАСА, изследователят установява, че той е посетил мястото на марсианката няколко пъти. И може би е  направил няколко снимки от различни ъгли. Ето защо, най-вероятно, учените от марсианската мисия знаят отговора. И по някаква причина  не  споменават нищо за това.

2 Replies to “Откритата на Марс човешка фигура е на жена?”

  1. Danail Yordanov

    ами то от пръв поглед си личи , че това е и.т.и ,саскуоч, или снежен човек както го наричат…. :),също са го виждали да ходи по вертикални скали в хималайте

  2. Danail Yordanov

    според мен си е някакъв био робот, които не оставен да пази жисокоенергиини зони по земята или кадето и да е,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *