Масонски заговор или вербуване за MI- 6? Нова поява на загадката „Cicada 3301″

На  6 януари 2014 г. започна третият кръг на загадъчната криптографска онлайн игра „Цикада 3301″, която има за цел да открие “ високоинтелигентни хора“, пише кореспондент на The Independent , Джеймс Винсънт.

Всичко започна през януари 2012 година. Спекулираше се, че това е   хитра маркетингова кампания или начин за набиране на талантливи млади хакери за  MI- 6 или ЦРУ. Но досега не са установени нито мотивите на организаторите , нито тяхната идентичност.

Първото съобщение се появи на форума на  4chan.org, посветен на обсъждането на паранормални явления :  „Здравейте.  Ние търсим високоинтелигентни хора. За да ги намерим, ние сме разработили тест.  В това съобщение е скрит образ. Намерете го и то ще ви покаже пътя, който ще ви помогне да ни намерите. С нетърпение очакваме да се срещна с онези малцина, които ще изминат целия път. Успех. 3301?.

Първо съобщение бе  последвано от верига подсказки, които изискват знания в много различни области, включително и в нумерологията на маите, викторианския окултизъм и стеганографията*.

Името на тази игра е обусловено от два често повтарящи се елементи в подсказките: изображение на цикада, и тези цифри 3301, с които създателите често подписват писмата си, се казва в статията.

На 6 януари в Twitter акаунта на „Цикада 3301″ се появи ново съобщение: “ Здравейте. Върху вас слезе откровение. Вашето  поклонение започна. Очаква се просветление. Успех.  3301.  Разгадалите първата загадката получиха ново насочване-  колаж от илюстрации из книгата на Уилиям Блейк „Бракът на Рая и Ада“.

Все още трябва да се изясни дали „Цикада 3301″ не е само изострена форма на нарцисизъм. Във всеки случай, за тези,  които няма да решават тази главоблъсканица сами, обещаното в началото на тази  година „просветление“ все още е далеч, констатира Винсънт.

Източник : Independent

*стеганография

В областта на компютърната комуникация скриването на предаваната информация в друг, безобиден файл,  се явява обект на научно направление,  наречено цифрова стеганография, или просто стеганография.

Превод: 30dumi.eu

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *