Все още няма смяна на полюсите на Слънцето (видео)

На няколко места в мрежата се разпространява информация за това, че “ Слънцето е сменило магнитните си полюси“, като това се представя като свършен факт, потвърден от НАСА.

Оказва се обаче, че НАСА не знае. В официалния сайт на НАСА няма такива изявления. Оказв се, че за това пишат само руските медии, които си самоцитират тази “ сензация “ .

Интересното е, че западните ресурси дават линкове към руските ресурси, и главно към RT , която пусна тази новина в английската си версия.

Вече е ясно откъде RT е копирал текста за “ смяна на полюсите “ – сайта на independent.co.uk сайт, който публикува статия още на 29 -ти декември 2013 г., в която е показана симулация на NASA от 5-ти декември 2013 г. , в която се показва как ще се сменят полюсите и предположението, че това може да се случи преди края на 2013 година.

В статията на NASA не се казва нищо за действителната смяна на полюсите, а само прогнозата за това събитие! RT в своята новина 1 януари обявява, че смяната на полюсите вече се е случило, като не се основава на факти, и не на изявление на NASA, а на предположението, че след като НАСА е обещала смяна на полюсите до нова година, то вероятно вече е настъпило .

А всъщност информация за смяната на полюсите в момента не е потвърдена от НАСА и следователно не е истина.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *